Cep telefonlarına yeni bir vergi geldi

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile cep telefonlarına yüzde 1 ek vergi geldi. Yurt dışından getirilen telefonların ithalat bedeli, yerli telefonların ise imalat bedeli üzerinden yüzde 1 oranında “Fikir ve sanat vergisi” alınacak. Düzenleme 19 Mart tarihinde yürürlüğe girecek.

Cep telefonlarına yeni bir vergi geldi
Cep telefonlarına yeni bir vergi geldi
GİRİŞ 04.03.2020 12:07 GÜNCELLEME 04.03.2020 16:00
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı, fikir ve sanat eserlerinin çoğaltılmasına yarayan ürünlerden yüzde 0.5 ile yüzde 3 arasında değişen oranlarda vergi alıyor. Bugüne kadar CD, DVD ve USB bellek gibi cihazların dahil olduğu bu vergi kapsamına akıllı telefonlar da katıldı.

 

 

Yeni düzenleme ile birlikte 19 Mart tarihinden itibaren yurt dışından getirilen telefonların CIF bedelinin yüzde 1’i, yerli telefonların imalat bedelinin yüzde 1’i Kültür ve Turizm Bakanlığı’na üretici veya ithalatçı tarafından ödenmek zorunda olacak.

YORUMLAR 23
  • tatvan 4 yıl önce Şikayet Et
    ohhh mis gibu
    Cevapla
  • saa 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl vergidir askerin paraya ihtiyacı var vergisi koyun 1 değil 10 verelim. Kültür bakanlığının telefonlara ne gibi katkısı varki ona vergi kesiliyor.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben yurtdisindan getirdigim tel. Neden 2000 tl para ödüyorum actirmak icin. Muz cumhuriyetlerinde bile bu rezalet yok
    Cevapla
  • Esra 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş çok haklisin, Ben yurtdisindan emekliyim vatanimda 2000 tl para ödemek zornda kalacam telefonum aksi takdirde kapaniyor. Veya türkiyeden yeni tel. Almak zorundayim. Vatandaşi zorda birakmak kesinlikle hizmet anlayişna yakişmiyor.
    Cevapla
  • Yazik diyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurtdişinda yaşayanlar üvey evlat muamelesi görüyorda ondan. Türkiyede emekli olan çalişabiliyor y.dişindan borclanarak emekli olan çalismak yasak oldugu yetmiyormus gibi yeni düzenlemeyle sgk üzerinden emeklide olamiyor bagkurdan oluyor. Oda yetmedi 1000.avro olan bedellide 5 kat artirildi
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu laflar çok beylik.. geçiniz.. alıyorsan bedelini ödeyeceksin.. içerde kazandığın parayı yurt dışına peşkeş çekmeyin yeter !
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya hadi ya...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle