Selçuk Bayraktar: Dünyada eşi benzerine rastlanmamış bir durum

Bahar Kalkanı Harekatı'na damga vuran SİHA'lar dünyada büyük yankı uyandırmıştı. BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Esed rejimini bozguna uğratan İdlib operasyonuna ilişkin ''Tüm dünya bunu hayranlıkla izledi. Onlarca SİHA görev alıyor. Dünyada bu pek eşi benzerine rastlanmamış bir durum.'' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 04.03.2020 01:04 GÜNCELLEME 04.03.2020 01:04
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Dünya, Türkiye'nin 'Bahar Kalkanı' operasyonunda kullandığı SİHA'ları konuşurken, CNN TÜRK ekibi İdlib'deki hedefleri tek tek imha eden SİHA'ların bulunduğu üsse özel izinle girdi.

SİHA'ların mimarı olan Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, canlı yayında SİHA'larla ilgili önemli önemli açıklamalarda bulundu. Tüm dünyanın Türkiye'yi hayranlıkla izlediğini ifade eden Bayraktar, Türkiye'nin bu alanda dünyanın en ileri ülkelerinden biri olduğunu söyledi.


'MEHMETÇİĞİMİZE DESTEK OLABİLMEMİZ LAZIM'

BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar "Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Biz tabi tüm millet olarak çok üzüldük. Bu operasyonda bizim insansız hava araçlarımız görev alıyordu ama bu bizi insani olarak çok etkiledi. Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için bizim bu takım oyununu uygulamamız gerekiyor. Sürekli yeni fikir ve tedbir üretmeye çalışıyoruz. Orada canı pahasına mücadele eden Mehmetçiğimize destek olabilmemiz lazım.


'DÜNYADA EŞİ BENZERİNE RASTLANMAMIŞ BİR DURUM'

 

 

Biz elimizden gelen tüm gayreti yüreğimizle milletimizin duaları gibi ortaya koymak istiyoruz. Türkiye dünyada bu alanda en ileri ülkelerden hatta operasyonel kullanım kabiliyeti açısından baktığımızda dünya da en iyi bir veya iki ülkeden biri diyebilirim. Tüm dünya bunu hayranlıkla izledi. Onlarca SİHA görev alıyor. Dünyada da bu pek eşi benzerine rastlanmamış bir durum. Bunları TSK kullanıyor böyle bir teknolojiyi adapte edebilmiş bir orduda açıkçası bu anlamda yok diyebilirim.

Bayraktar TB2 27 saate kadar havada kalabiliyor. Hatta bu bir dönem dünya rekoruydu.

Benim yaklaşık 3 senem arazide geçti. Bir kısmı güney doğuda olmak üzere. O dönem yeni ekipler yetiştirdik diyebilirim. Arazi bu anlamda en büyük manevi tatminin olduğu yer. Bu anlamda en büyük iç huzurun en büyük olduğu yer diyebilirim." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 133
  • Uğur Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye seninle
    Cevapla
  • agah 4 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçların efendisi iktidar olduğunda tüm silahlar yer altına gömülecek, dünyada sulh Türkiye de sulh olacak.
    Cevapla
  • Timur 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu selcuk bayraktarin hayet hikayesini gecen sene okumustum cok azimli ve zeki birisi. Ben gibi oda Erbakan hayraniymis. Babasida Erbakanin talebesiymis. Allah yolunu acik etsin. Böyle 4-5 Selcukumuz daha olsa, cok güzel olur.
    Cevapla
  • Sivas lı vural 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun güzel insan
    Cevapla
  • Sivas lı vural 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu millete hizmet edenlerden razı olsun inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle