KORAL düşmanı felç ediyor

Millî imkânlarla geliştirilen KORAL sayesinde İdlib’deki insansız hava araçları radara yakalanmadan hedefleri imha etti.

GİRİŞ 02.03.2020 09:15 GÜNCELLEME 02.03.2020 09:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yerli ve millî savunma sanayisinin meyveleri sahada başarılı görevler üstlenmeye devam ediyor. Suriye’deki sıcak çatışma artarken KORAL Elektronik Harp Sistemi yardımıyla bir SİHA Suriye’ye ait Rus yapımı bir hava savunma sistemini yok etti.

 

 

KORAL, Barış Pınarı Harekatı’nda önemli bir işlev üstlenmişti. YPG/PKK’nın bölgede özellikle okullar ve hastane olarak kullanılan binalara bombalar yerleştirdiği bu bombaların telefonla ve internet üzerinden patlatılmasının önüne geçmek için ise Koral’ın kullanıldığı ifade ediliyor.

200 kilometre menzilli ASELSAN yapımı KORAL, hava savunma sistemlerindeki radar sistemini karıştırıyor.

 

 

KORAL Elektronik Harp Sistemi, askerî araçlara monte edilen ve geniş bir frekans bandında çalışan Elektronik Destek Sistemi (KORAL ED) ile Elektronik Taarruz Sistemi’nden (KORAL ET) oluşuyor. Bu iki sistemin farklı görevleri bulunuyor. KORAL ED radar yayınları için tespit, teşhis, yön bulma fonksiyonlarını yerine getirirken KORAL ET Sistemi hedef radarların karıştırılıp aldatılmasını ve iş yapamaz hâle getirilmesini sağlıyor.

Bu tip sistemler dünya üzerinde sayılı ülkenin envanterinde bulunurken, çok az ülke tarafından geliştirebildiği ifade ediliyor. 2016’da TSK’ya teslim edilen KORAL sistemi kabul muayeneleri esnasında binden fazla test aşamasından geçirilmişti. Ürünün geliştirilmesi için ASELSAN ile birlikte 50’ye yakın yerli alt yüklenici çalıştı. Bu firmaların önemli bir kısmını da KOBİ’ler oluşturdu. Proje için 500 bin saatin üzerinde tasarım işçiliği harcandı.

KORAL Sistemini geliştirme çalışmaları da hız kesmiyor. Son olarak geçtiğimiz yıl kasım ayında KORAL’a REDET-II Sistemi eklenerek TSK’nın Elektronik Harp kabiliyetlerini en üst seviyeye çıkarmak hedefleniyor. KORAL ile beraber çalışacak olan sistem, tehdit radarlarını tespit, teşhis ediyor ve yönlerini belirliyor. Sistem, tespit işlemleri çerçevesinde, taarruz eden radarın frekans, darbe genişliği, darbe genişliği, anten taraması, darbe içi modülasyon parametrelerini ölçüyor ve tespit edilen teknik özelliklerin listesini oluşturuyor. Radara ait bilgiler “tehdit kütüphanesinde” sorgulanarak kimliği belirleniyor.

YORUMLAR 12
  • sitemili 4 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah lakuvvete illabillah
    Cevapla
  • Mustafa Ugur 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sen ne güzel bir baskomutan verdin bu Türk halkina, chpkk ve iyi ve hdp secmenleri haric....
    Cevapla
  • poyraz,57 4 yıl önce Şikayet Et
    80 senedir darbe yapip basbakan asmakla mesgul olunmasaydi simdik süper güc türkiye olurdu,, bunlar akp döneminin meyveleri, bu iradeye sahip cikan yöneticilerden Allah razi olsun HAKAN kadres kalpsin öpüldün,, ALLAH SEHITLERIMIZIN MEKANLLARINI CENNET EYLESIN;; ONALARA MINETRAIZ;;
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    rahmetli necmentin hoca allah razi olsun senden
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    23 yıllık inşaat mühendisiyim. Devletim emretsin, bu silah sistemlerini ve frekans karıştırıcıları icad eden, üreten her kimse, onların çalışma alanlarında temizlik yapayım, ayakkabılarını boyayayım, tuvaletlerini temizleyeyim. Yeter ki devletim emretsin.. Emretsin ki, cephede canımı vatanıma milletime dinime imanıma feda edeyim. Gurur duyuyorum sessiz kahramanlarla. Onları kimse tanımaz, ünlü değillerdir ama onları düşman savaş meydanında çok iyi tanır. Bu tasarımlarda üretimlerde çalışan mühendis işçi amir memur her birinizden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • islam türkü 4 yıl önce Şikayet Et
    adamsın. aynı dūsunuyorum. bedavya hizmete hazirim ekmek su ve seccade yeterli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle