Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şom ağızlılara hak ettikleri dersi verdik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin batacağı, biteceği söylenen 2019'u neredeyse yüzde birlik büyümeyle kapatarak şom ağızlılara hak ettikleri dersi verdik" dedi.

GİRİŞ 29.02.2020 12:29 GÜNCELLEME 29.02.2020 13:36
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin İstanbul milletvekilleriyle buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başta Suriye, İdlib konuları olmak üzere gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Konuşmasında son ekonomik gelişmelere de değinen Erdoğan, "Türkiye'nin batacağı, biteceği söylenen 2019'u neredeyse yüzde birlik büyümeyle kapatarak şom ağızlılara hak ettikleri dersi verdik" dedi.

 

 

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Böyle bir dönemde ekonomik mücadeleyi de sürdürüyoruz. Maddi imkanlarımızla bu yola devam ediyoruz. Türkiye, 2018'de de tarihinin en sinsi saldırılarından birine maruz kaldığı ekonomik sıkıntılarını çözme yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. Ekonomide her gelen veri, toparlanma dönemini geride bırakıp yeniden yükselişe geçtiğimizi tekrar tekrar teyit ediyor. Turizmde 2019 yılını hamd olsun rekorla kapattık. Turizm gelirlerimiz 35 milyar dolara ulaştı. İhracatımız 2019'da yüzde 2.2 artarak, 180,7 milyar dolara yükseldi. Turizm ve ihracatta yakaladığımız bu başarı dolayısıyla 2019 yılını cari fazla ile kapadık. Aynı şekilde perakende satış hacmi de yüzde 11'le olumlu ivmeyi devam ettirdi. 

Türkiye'nin batacağı, biteceği söylenen 2019'u neredeyse yüzde 1'lik büyümeyle kapatarak şom ağızlılara hak ettiği dersi verdik.

 

Ocak ayında konut satışları yüzde 56, otomobil ise yüzde yüzün üzerinde arttı. Ocak'ta kurulan şirket sayısı bir önceki aya göre yüzde 33 arttı. Ekonomiye olan güven 5 aydır istikrarlı bir şekilde arttı.

Bu yıl için hedeflediğimiz büyüme oranını aşacağımıza inanıyorum. Eğer yüzde 6 müjdesi verirsek şaşırmayın. Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu anlayışla bu yola devam edeceğiz.

YORUMLAR 12
  • memo-se 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH, Cumhurbaşkanımızı Başımızdan Eksik Etmesin,Amin, İnşallah.
    Cevapla
  • Gökmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnn
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp,liler 2012,den bu yana Battı diye diye Türkiyeyi batırmadılar gitti! :))
    Cevapla
  • durmak yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece iyi günde yanında olanlardan değiliz Reis. Sen sakın üzülme. İyi günde de kötü günde de, her zaman yanındayız. Çok acılar yaşarız, bedeller öderiz ama Türkiye'yi şer güçlere bırakmayız. Bizi ümitsizliğe düşürmek için uğraşanlar avuçlarını yalasın. Daha mücadele yeni başlıyor.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok yoruldugunuzu goruyor anliyor ve aslinda biraz da üzülüyorum bu duruma ama hersey VATAN için olunca, gerisi teferruat olur ya, Yüce Rabbim Allah Rahmetini Bereketini Yardimini Selametini İyiligini Esirgemesin üzerimizden İnşaallah.
    Cevapla
  • CHP=HDP=PKK=SAADET 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis ruslarla kesinlikle anlaşma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle