Türkiye'den 5 Avrupa ülkesine daha vize muafiyeti

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin Hırvatistan, İrlanda, Malta, Portekiz ve Norveç'e vize muafiyeti sağlamasıyla bu ülkelerle turizm potansiyelinin arttırılması ve diğer alanlardaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

Türkiye'den 5 Avrupa ülkesine daha vize muafiyeti
Türkiye'den 5 Avrupa ülkesine daha vize muafiyeti
GİRİŞ 27.02.2020 22:57 GÜNCELLEME 27.02.2020 22:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sözcü Aksoy, Türkiye'nin bazı Avrupa ülkelerine vize muafiyeti sağlamasına dair kabul ettiği karar hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

 

 

Aksoy, "Avrupa Birliği (AB) ve Schengen bölgesi üyelerine yönelik vize rejimimizde bütünlük sağlamak adına Hırvatistan, İrlanda, Malta, Portekiz ve Norveç vatandaşlarına 2 Mart'tan itibaren Türkiye'ye gerçekleştirecekleri turistik amaçlı seyahatlerinde, her 180 günde 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması kararlaştırılmıştır." ifadesini kullandı.

Söz konusu ülkelerle turizm potansiyelinin arttırılmasının hedeflendiğini vurgulayan Aksoy, öte yandan, diğer alanlardaki ikili ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.

 

 

Aksoy, 20 Şubat'ta yaptığı yazılı açıklamada da Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık'a vize muafiyetinin sağlandığını duyurmuştu.

YORUMLAR 4
  • Berzah_ 4 yıl önce Şikayet Et
    Karşılıklı vizeler kaldırılmıyor,tek taraflı kaldırılıyor,anlamak mümkün değil,elin oğlu elini kolunu sallayarak benim ülkeme gelecek,ben bırakın ülkelerine gitmeyi transit geçmek için ülkelerinden 15 gün vize bekleyeceğim,kaçıncı sınıf ülke muamelesi görüyoruz vize alırken hükümet bunları da göz önünde bulundursun bazı kararları alırken
    Cevapla
  • Kırlıoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Vize muafiyeti olacaksa karşılıklı olmalı,doğru olan budur.
    Cevapla
  • Malkoçoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizden de onlar vize istemiyorsa sorun değil. Fakat durum böyle değilse vahim. İnşaallah biz de vizesiz onlara gideriz.
    Cevapla
  • Sahici 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruyanda bile goremezsin
    Cevapla