Emeklilerden "aile yardımı" talebi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, çalışırken ödenen "aile yardımı"nın emeklilik döneminde de devam etmesi talebini dile getirdi

Emeklilerden "aile yardımı" talebi
Emeklilerden "aile yardımı" talebi
GİRİŞ 23.02.2020 11:51 GÜNCELLEME 23.02.2020 14:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ergün, yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarına ve toplu iş sözleşmesi (TİS) kapsamındaki işçilere aile yarımı yapıldığını söyledi.

 

Kamu çalışanlarına bu yıl 332 lira olarak ödenen aile yardımını, işçilerin TİS kapsamında faklı miktarda aldığını belirten Ergün, şunları kaydetti:

"Aileye verilen bir değer olarak gördüğümüz aile yardımı, çalışmayan eşler için mutfak harcamalarına ufak bir katkı niteliğindedir. Ama çalışırken ödenen aile yardımı emekli olunduğunda kesiliyor. Bu durum, emekli olduktan sonra geliri azalan vatandaşlarımızın, gelirinin bir kalem daha azalmasına yol açıyor. Bu sebeple, aile yardımının emeklilik döneminde de devam etmesini sağlayacak mevzuat değişikliklerine gidilmesini istiyoruz."

 

"HÜKÜMETİN TALEBİ DİKKATE ALACAĞINA İNANIYORUZ"

Aile yardımı sayesinde emeklilerin cebine ek bir gelirin gireceğini ifade eden Ergün, bu gelirin "emeklilerin ufak bir yarasına merhem" niteliğinde olacağını söyledi.

Emeklilerin geçinebilmesi ve ailenin varlığını korunabilmesi için emeklilik döneminde benzer ödemelerin önemli olduğuna dikkati çeken Ergün, "Daha önce başta banka promosyonu ve bayram ikramiyesi verilmesi olmak üzere emeklilerimizin yararına adımlar atan hükümetin, bu konudaki talebi de dikkate alacağına inanıyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • barbaroslar geliyor 4 yıl önce Şikayet Et
    en iyisi intibak düzeltilsin,2000 öncesi en düşük 1800 1900 alırkrn 2000 sonrası 1200 civarı hakmı adaletmi ,5350 yeterken yaş muhabbetiyle 5 senedaha çalıştık 9900 günle emekli olduk allahın izniyle eee maaas asgari ücrete yakın hakmı revamı daha fazla çalıs devlete daha fazla pirim ver eeeeee!!!! bunların düzelltilmesi lazım
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalışırken aldığı maaşı,emeklilik maaşı kıyaslandığında ciddi bir fark olduğu bilinmektedir. Hem bu maaş kaybının telafisi hemde,kısmen sosyal adaletin sağlanması için ,emekli olan kadın ve erkeğin eşi emekliliğe hak kazanamayacak pozisyonda ise ve fiili olarak,çalışmıyorsa ,aile yardımı adı altında bir ödemenin yapılması yerinde olur.
    Cevapla
  • uzun adam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya yok aile yardım yok şu bu değil sadece sadece memurlara verilen EK ÖDEME sinin emekli olanlarda da devam etmesi o zaman sosyal adalet gelir. Yoksa böyle azıcık azıcık vereceğine yıllardır emeğini yaşını her şeyini çalışırken veren bu emeklilerin son günlerin devlet hakketen EK ÖDEME yi tüm emekli olanlar yansıtmalı yoksa herşey boş.
    Cevapla
  • Erdo 4 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilerin bakmakla yükümlü oldukları kişi sayısına göre bir maaş skalası olmalı. 2000 yılı sonrası için de acil intibak yasası çıkartılmalı.
    Cevapla
  • AKBeyaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Emekli maaşı emekliye verilir bakmakla yükümlü ne alaka
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben olsam devletimin yerinde asla vermem bende emekliyim hep ver ver sonra git chpkk ya oy ver patates soğana kendini sat.Verme başkanım bizim insanımız kadar nankör yok çünkü.saygılar
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    vermezler...keşke verseler ama zor.
    Cevapla
  • sinirli 4 yıl önce Şikayet Et
    o seni bağlıyor...herhalde tuzun kuru ,igtiyacı olan için verilmesini elzem görüyorum...almak istemeyenler dilekçeyle ben istemiyorum diyebilirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle