ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yükseldi

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, geçen hafta 210 bine yükseldi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yükseldi
ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yükseldi
GİRİŞ 20.02.2020 17:37 GÜNCELLEME 20.02.2020 17:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 15 Şubat ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 4 bin kişi artarak 210 bin oldu. Söz konusu dönemdeki yapılan başvuru sayısı piyasa beklentisiyle paralel seyretti. 

Önceki haftaya ilişkin başvuru sayısı ise 205 binden 206 bine revize edildi.

Veriler, ayrıca geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının 3 bin 250 kişilik azalışla 209 bine gerilediğini ortaya koydu.

Öte yandan, süregelen işsizlik başvuruları, 8 Şubat haftasında önceki haftaya göre 25 bin kişi artarak 1 milyon 726 bine yükseldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Selami 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump seçimi iki nedenden dolayı kazandı Ve yine kazanacak 1. Çin malları İşadamları Çin'den Ucuz mal getiriyor piyasada rakip kalmayınca daha da yüksek fiyata satıyorlar Ama bu Amerikalıların işsiz kalması anlamına geliyor her ürün binlerce on binlerce işsiz demek 2. Mülteciler mülteci demek kiranın yükselmesi ve işsizlik demektir İşadamları için çok iyi halk içinse Yok Olmaktır Fakirlik yoksulluk ve savaşlar var ama çözüm göç değil savaşları bitirmek oralarda istihdam sağlamak huzur ortamını getirmektir Biz Türkiye olarak Suriye'ye girseydik milyonlarca mültecinin gelmesi kadar zarar etmezdik Yetmedi bir de Afganlar diğerleri geliyor
    Cevapla
  • Rızk adına 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben de bir hafta sonra başvuracağım. Kaçak işçi çalıştıran patronum küçülmeye gidiyormuş.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Buna ülkemizde dahil.yabancılar yüzünden iş bulamıyorum
    Cevapla
  • H. Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben sanayinin gobeginde gebzede is bulamiyorum. 24 yasindayim ve is gecmisimde olmasina ragmen is yok.. olanlarda 5-6 ay sozlesmeli sonra kapi disari..
    Cevapla
  • Ali ihsan 61 Ts 1967 4 yıl önce Şikayet Et
    biz öyle bir kişiyiz ki is bulduk mu yok efendim masa zam yap aniden havaya giriyoruz olmaz boyle birsey inşaat sektoru yaslandi alt yapidan gelen yok yetisecek usata her is ayni oldu gençler çalışmıyor kotu bir durum var nokta
    Cevapla