AK Parti teklifi Meclis'e sundu: Emekli aylığı bağlanacak

Vatan için mücadele eden, kimisi halen vücuduna şarapnel parçası taşıyan gazilerimizin dertlerine çözüm getirecek yasa teklifi TBMM'ye sunuldu.

AK Parti teklifi Meclis'e sundu: Emekli aylığı bağlanacak
AK Parti teklifi Meclis'e sundu: Emekli aylığı bağlanacak
GİRİŞ 19.02.2020 08:27 GÜNCELLEME 19.02.2020 09:49
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Gündeme sık sık gelen sorun için AK Parti milletvekilleri kanun teklifi verdi ve değişiklik maddesi torba yasa teklifine eklendi.

 

Teklifle emekli aylığı bağlanan malüllerden çalışmaya devam edenlere, vazife malüllüğü aylığı bağlanma tarihinden sonra geçen hizmetleri esas alınarak, en az 20 yıl sigortalılık ve 5 bin gün prim ödemiş olma şartı ile emekli aylığı bağlanacak.

HAKLARI GERİ VERİLECEK

 

Yasada yapılan değişiklikle terör gazilerinin erken emeklilik hakkı ellerinden alınmış, bugüne kadar emekli olanlardan 236'sının da 3 bin lira civarındaki emekli maaşları kesilmişti.

Tek maaşa kalan gaziler, 3 bin 500 lira civarındaki gazilik maaşı ile hem kendilerini hem de ailelerini geçindirmek zorunda kalmıştı. Terörle mücadele operasyonları kapsamında yaralanıp gazi olanlardan çalışabilir durumda bulunanlar, engelli yurttaşlara sağlanan erken emeklilik hakkından yararlanıyordu. Gaziler, 3600 prim günü ve 15 yıllık sigortalılık süresiyle emekli oluyordu. 2013-2016 yılları arasında çalışırken erken emekli olup maaş almaya başlayan gazilerin maaşları da 17 Aralık itibarıyla kesilmişti.

YORUMLAR 31
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Demekki 3600 yasası çıkması için Akp nin teklif vermesi yeterli
    Cevapla
  • Atabey 58 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim dedem Gazi hem de istiklal Harbi Gazisi ama hayatta dul olan Evladı dahi maaş alamıyor asıl bu vatanı işgalden kurtaran insanlara ve onların muhtaç durumunda olan evlatlarına devletimiz sahip çıkmalıydı onlar bu vatanı hesapsız kitapsız sevdiler..bugün gazi ve şehit ailesine yapılanlar neden kurtuluş harbinde savasanların ailelerine yapılmıyor soruyorum
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilikte yasa takilanlar icinde hak iadesi ciksa şu torbalardan 2021 de.
    Cevapla
  • Selma 4 yıl önce Şikayet Et
    Ev hanımlarıda işçi statüsünde sigortalı olmalı çocuk ev temizliği vs. Aile toplumun temelidir.Sigortalı olmak için evi çocuğu bırakıp çalışma hayatına mı girelim
    Cevapla
  • ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan için gerek özel ve gerekse devlet sektöründe 25-30 yıl çalışıp emekli olanların İNTİBAK larının da bu torba kanuna eklense olmazmıydı.Askerlik yaptığımız dönemde bir savaş çıksa bizde vatan için savaşır şehit veya gazi olurduk.Lütfen vekillerimiz 2000 sonra emekli olanların İntibaklarını meclise getirsinler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle