Kazakistan’da 480 milyon dolarlık proje

Makyol, Alsim-Alarko ve Güney Koreli SK Group'un Kazakistan'da kazandıkları 480 milyonluk proje anlaşmasında sona gelindi. Büyük Almatı Çevreyolu'nu yapacak ortaklık adına Alarko CEO'su projeyi imzaladı.

Kazakistan’da 480 milyon dolarlık proje
Kazakistan’da 480 milyon dolarlık proje
GİRİŞ 17.02.2020 20:25 GÜNCELLEME 17.02.2020 20:27

Kazakistan’daki Büyük Almatı Çevreyolu İnşaatı Projesi’ni kazanan Türk inşaat firmaları Makyol, Alsim-Alarko ve Güney Koreli SK Group imzayı attı. Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da düzenlenen törende anlaşmayı EBRD Direktörü Ekaterina Miroshnik, Alarko Holding CEO’su Ayhan Yavrucu, SK Yöneticisi Lee Seung-soo imzaladı. Yapılan anlaşma ile projede 66 kilometrelik yol inşa edilecek. 480 milyon dolarlık proje 4.5 yılda tamamlanacak. Yolun ilk 5 ve son 10 kilometresi dört şerit olarak planlandı. Projede 21 köprü ve 8 kavşak yer alacak.

 

 

20 YIL İŞLETME YAPILACAK
 
Proje ayrıca 5 yılın ardından işletmeye alınacak ve Makyol, Alsim-Alarko ve Güney Koreli SK Group konsorsiyumu ile birlikte Korea Expressway Corporation (KEC) ile ortaklaşa gerçekleşecek. Bu süre de 20 yıl olarak belirlendi. Projenin finansmanı ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İslam Kalkınma Bankası ve Avrasya Kalkınma Bankası dahil çok taraflı kalkınma bankaları tarafından sağlanacak.

KAYNAK: FINANSGUNDEM