Erdoğan tavsiye etmişti! Bir anda satışlar arttı

Aksu Vital Marka Yöneticisi Çiğdem Dursun, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dut pekmezine olan ilginin arttığını belirtti. Dursun, "Yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanına sorulan bir soru üzerine her sabah bir kaşık pekmez ile güne başladığını belirtmesi dut pekmezine olan ilgiyi artırdı.

Erdoğan tavsiye etmişti! Bir anda satışlar arttı
Erdoğan tavsiye etmişti! Bir anda satışlar arttı
GİRİŞ 14.02.2020 09:37 GÜNCELLEME 14.02.2020 09:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Dursun, pekmezin geleneksel lezzetlerden biri olmasının yanı sıra insana faydalarıyla da ön plana çıktığını kaydetti.

 

 

Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanına sorulan bir soru üzerine her sabah bir kaşık pekmez ile güne başladığını belirtmesi dut pekmezine olan ilgiyi artırdı. Atalarımızın sofralarından eksik etmediği bu besin kaynağını sadece bir kahvaltılık gibi düşünmemeliyiz. Özellikle soğuk havalarda ailece tüketmeliyiz. Zaten pekmez annelerimizin değişmeyen tavsiyesidir. Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emzirenlerin, iyileşme dönemindeki kişilerin beslenmesinde yer alması önerilmektedir. Araştırmalar pekmezin thiamin, riboflavin ve demir açısından baldan daha zengin olduğunu da ortaya koymaktadır. Anadolu insanının hastalıklara karşı kalkan olarak kullandığı en kıymetli besinlerden biridir. Soğuk havalarda iyi bir önlemdir.

 

 

Aksu Vital Dut Pekmezi ise özel formülize edilmiştir. Suyu daha çok uçurulmuş olduğundan dolayı yoğunluğu daha fazladır. Vakum altında basınçla sıcaklığı düşürülmüştür. Böylece yüksek ısıya maruz kalmamıştır. Anadolu’da dutun en iyi yetiştiği bölgelerden olan Malatya’dan özenle toplanan dutlar, titizlikle Ar-Ge merkezimizde analiz edilerek seçilmekte ve en ideal yöntemle üretilmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Bayram 4 yıl önce Şikayet Et
    Yöresel olarak Antalya nın andız pekmezi var tavsiye ediyorum öksürüğe çok iyi geliyor. Bağışıklığı ğüçlendiriyor daha çok faydası vardır benim bilmediğim.
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    dut pekmezi en iyi Erzurum İspir de yapılır bunu da en iddialı şekilde söylüyorum
    Cevapla
  • karnavaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Patentli en iyi dut pekmezi erzurum olur ormanağzı dut pekmezidir....
    Cevapla