ABD neyin peşinde! F-35’e nükleer görev

ABD hükümeti; Lockheed Martin tarafından geliştirilen F-35 Lightning II savaş uçağına, nükleer bomba taşıma sertifikası kazandırmak için finansman sağlayacak.

ABD neyin peşinde! F-35’e nükleer görev
ABD neyin peşinde! F-35’e nükleer görev
GİRİŞ 12.02.2020 16:41 GÜNCELLEME 12.02.2020 16:41
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Pazartesi günü Kongre’ye gönderilen 740.5 milyar dolarlık savunma bütçesi talebi, nükleer silah çalışmaları ve araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) faaliyetleri için büyük bir finansal destek içeriyor. Söz konusu bütçe talebi, Pentagon’un son 70 yıldaki en büyük savunma bütçesi konumunda yer alıyor. Üst düzey bir Pentagon yetkilisi tarafından bu durumun sebebi, Çin ve Rusya’nın artan gücüne karşı, ABD’nin gelecek nesil teknolojileri geliştirme hedefi olarak açıklandı.

F-35 müşterek taarruz uçağı

 

 

Kongrenin onayı sonucunda sağlanacak finansmanın bir kısmı, nükleer faaliyetler için kullanılacak. Bu doğrultuda; nükleer komuta ve kontrol yeteneğinin geliştirilmesi, Huntington Ingalls Industries ile General Dynamics tarafından üretilen Columbia sınıfı nükleer denizaltıya ve Lockheed Martin tarafından geliştirilen F-35 Lightning II savaş uçağına, nükleer bomba taşıma sertifikasının kazandırılması amaçlanıyor.

Nükleer bomba

ABD hükümetinin sunduğu 740.5 milyar dolarlık savunma bütçesi talebinin önemli bir bölümü; KC-46 Yakıt İkmal Uçağı, F-35 Lightning II Savaş Uçağı, THAAD Anti-Balistik Füze Sistemi tedariki ile balistik füzelere karşı güçlü bir radar ağı oluşturma yönündeki çalışmalara sarf edilecek.

 

Savunmasanayist

YORUMLAR 19
  • Kabus 2020 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Türkiye'nin en büyük cpanesinde askerlik yaptım atom bombası yok ama hidrojen bombası var demişti bi komutanimiz
    Cevapla
  • Pecer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu amerika çok çok kaşınıyor baştan gitsinde karsirgala güvelik alsın kaç müslümani öldürülse ondan fazlasını çekiyor Cin devletimden ders alsınlar O kadar müslüman öldürdüler odan fazla yidiller kuran-i kerim hepsi geçiyor
    Cevapla
  • lahavle 4 yıl önce Şikayet Et
    kendi kiyameti olacak abd nin
    Cevapla
  • Marjınal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bı taraftan barıs naraları at obur yandan cehennem sılahı yap tezat allah sonumuzu hayır eylesın .
    Cevapla
  • Atom karınca 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı patlatınca ne olocak dangoz herifler acaba çok merak ediyorum Allah büyük zebaniler gömecek size nükleeri çeşit çeşit bekleyin siz bekleyin ecel herkese var olum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle