İBB'den Marmaray'a zam! Bakanlıktan açıklama geldi

İBB tarafından Marmaray geçiş ücretlerine gece yarısından itibaren zam yapıldı. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından metro, metrobüs ve İETT ücretlerine yapılan yüzde 35 zam uygulaması Marmaray geçişleri için de gece 00.00'dan itibaren yürürlüğe alındı. Buna göre 1 ila 7 istasyon tam geçişi 2.60 TL'den 3,5 TL 'ye yükseltildi. 1-43 istasyon arası geçiş 7.75 TL oldu.

GİRİŞ 10.02.2020 13:24 GÜNCELLEME 10.02.2020 15:13
Bu Habere 198 Yorum Yapılmış

Marmaray ücretlerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yönetilen ve İBB üyelerinin oyları ile alınan 06/02/2020 tarih 2020/1-6 sayılı UKOME kararı ile zam yapıldı.

 

 

İMZALAR TAMAMLANMADAN ZAM UYGULANMAYA BAŞLANDI

UKOME'nin diğer üyeleri İstanbul’ da toplu taşımaya %35 zam kararına karşı çıkmasına rağmen kararın imzaları tamamlanmadan İstanbul genelinde İETT otobüslerinde, Metro, Tramvayda İBB tarafından uygulamaya geçti.

MARMARAY GEÇİŞİ 7,75 TL OLDU

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından metro, metrobüs ve İETT ücretlerine yapılan yüzde 35 zam uygulaması Marmaray geçişleri için de gece 00.00'dan itibaren yürürlüğe alındı. Buna göre 1 ila 7 istasyon tam geçişi 2.60 TL'den 3,5 TL 'ye yükseltildi. 1-43 istasyon arası geçiş 7.75 TL oldu.

 

 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN MARMARAY AÇIKLAMASI
 

laştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Marmaray'da ulaşım hizmetlerine yapılan yüzde 35 oranındaki zam, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yönettiği Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) kararıyla İBB tarafından uygulanmaktadır" denildi.

KARAR UKOME'DE ALINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da şehir içi toplu ulaşım ücret tarifelerinin, İBB Başkanı başkanlığında toplanan UKOME kararları doğrultusunda yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, "İBB Başkanlığındaki UKOME tarafından bugün itibariyle geçerli olmak üzere İstanbul’da tüm şehir içi toplu ulaşım hizmetlerine yüzde 35 oranında zam kararı alınmıştır. Söz konusu karar çerçevesinde ortak kart kullanılan İETT otobüsleri, metro hatları, tramvaylar ve Marmaray’da yüzde 35 oranındaki zam, İBB tarafından uygulanmıştır. Görüldüğü üzere Marmaray’da ulaşım hizmetlerine yapılan yüzde 35 oranındaki zam, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yönettiği UKOME'nin kararıyla İBB tarafından uygulanmaktadır" denildi.


TCDD'DEN AÇIKLAMA: ZAM KARARI UKOME'NİN

TCDD de zammı kendilerinin yapmadığını belirterek "UKOME kararı gereğince Marmaray'da geçiş ücretleri artırıldı. Bu konuda TCDD'nin herhangi bir yetkisi yoktur. UKOME kararı uygulandı. TCDD sadece işletmeyi yapıyor" dedi.

​UKOME KARARINA ÖRNEK
Öte yandan 27:03:2019'daki örnek UKOME kararı, Marmaray'daki zam yetkisinin İBB'ye bağlı UKOME'de olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR 198
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP yıllar dır aynı kafayı yaşıyor, adamların mayasın da millete hizmet nerede görülmüş, kendi ceplerini ve yandaşların ceplerini doldurma telaşına düşmüşler, umurlarında değil millete söylenen yalan vaatler, yalan sözler, her şey daha güzel olacak, kreşler açacak, öğrenciye indirim olacak, bedava İnternet de olacak, daha çok güzel şeyler olacak, bekleyin ve görün , bunlara oy verenlere her şey mubahtır.
    Cevapla
  • faz 4 yıl önce Şikayet Et
    sonuc açıklaması basit sanırım. Refah parisi ile ak parti öncesi kaoslar döneminde yeniler bilmediginden aman bane derya der elbet, eskiden bit araçları minibüs ücretlerinden her daim 50 kurus 1 lira fazla olurdu belediye ekmegi öylesine ekmek olurdu. sebeb ne dersek basitti cevabı sivil istirak işletmelerin odaları ve diger birliktelikler bit lere hediyeler alırdı memlun olmayan vatandaş olurdu. O bit araçları varya ne olursu kimse binmiyor diye garaja çekilir şoförleri yatarak para alır o otobüsler dururken çürür yeddemin gibi garajlarda parça niyetine parça parça hurdaya giderdi. görünen köye kılavuz gerekmez.
    Cevapla
  • İ:Karaoğlan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun İstanbullular herşey güzel oluyor
    Cevapla
  • Hucum marşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Tatilden mi ŞEKERİM YUNANLI EKREM
    Cevapla
  • Hucum marşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekreme tatile gitmesi için para lazım herşey çooooooookkkkkk güzel olacak CHP genetiği budur Bülent ecevitte yüzde 500 zam yaptıydu deprem olur tatile spora gider sel felaket olur bodrumda teknede rakı bira keyfi yapar bahane olarak çoluk çocuğunu öne sürer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle