Dışa bağımlılığı bitirecek! Türkiye için bir ilk... Dev fabrika yükseliyor

Türkiye’nin önde gelen enerji firmalarından ASPİLSAN, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla Türk savunma sanayii firmalarının ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

GİRİŞ 10.02.2020 12:11 GÜNCELLEME 01.10.2020 16:58
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Kurulduğu 1981 yılından itibaren Türkiye’nin askeri pil ihtiyacını karşılamak üzerine çalışmalarına devam eden ASPİLSAN Enerji A.Ş., bünyesindeki Ar-Ge çalışmaları ve yeni yatırımları aracılığı ile kapasitesini arttırıyor. Şirket, Türkiye’nin pil teknolojileri alanındaki dışa bağımlılığını sonlandırmayı hedefliyor.

 

 

Bu hedef doğrultusunda; T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail DEMİR’in başkanlık ettiği ASPİLSAN 2017 yılı Olağan Genel Kurulu’nda, yatırıma yönelik sermaye artırımı yapılması ve Türkiye’deki ilk Lityum İyon Pil Üretim Tesisi’nin, ASPİLSAN bünyesinde kurulmasına karar verilmişti. Toplam 200 milyon TL’lik yatırım ile Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa faaliyetleri devam eden ASPİLSAN Lityum İyon Pil Üretim Tesisi’nin inşa faaliyetlerinin, Mayıs 2021’de tamamlanması ve Türkiye’nin bu alandaki dışa bağımlılığının sona erdirilmesi hedefleniyor.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının karşılanması başta olmak üzere; elektrikli araç bataryaları, uçak aküsü yeteneği ile sivil havacılık, batarya ihtiyacı bulunan elektrikli ev aletleri, UPS sistemleri, telekomünikasyon sistemleri, robotik sistemler gibi sivil sektör ve Türkiye açısından kritik önem arz eden enerji depolama sistemleri de bu yatırımın önemli kazanım hedefleri arasında bulunuyor.

Paylarının %98.32’si Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) ait olan ASPİLSAN’ın önemli müşterileri arasında; ASELSAN, ASELSAN-NET, Roketsan, TUSAŞ, TÜBİTAK, Meteksan Savunma ve Türk Silahlı Kuvvetleri bulunuyor.

savunmasanayist.com

YORUMLAR 30
  • Ahmet Dedeoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik ediyorum Rabbim nice hayırlı projeleri hayata geçirip nice fabrikalar kurmayı bizlere nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • Almancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun milletimize! Mutlaka bor madeninin bu alanda kullanımı araştırılmalı!
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olasun. Yalniz bu lehim iside robotlar vasitasiyla yapilirsa daha saglikli olur, leim yapan iscilerde maske yok, lehim hangi bilesimlerle yapiliyor, buda ileride cok tehlikeli hastaliklarin habercisi, Türkiyede is gücü ucuz diye, daha gelismis makinalari almamislar.
    Cevapla
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    lehim yapmıyor amperlerini ölçüyor
    Cevapla
  • Aytekin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim en kötümüz başkasının en iyisin,den daha iyidir.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    böyle yatırımların olması gerekiyor ülkemde, başkanım millet bahçelerinin yerine bunları öne çıkarmamız gerek, bahçeler yine yapılır ama bu yatıımları birilerinin gözüne sokmamız gerek.
    Cevapla
  • Omer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bin kere Haklısın,Ancak Toplum lay lay lomcu olmuş,eğlence istiyor, chp bile Büyükşehirleri konserlerle yalanlarla aldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle