Bakan Albayrak: Çarklar daha hızlı dönüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2019 yılı gibi zor bir yılı geride bıraktıktan sonra büyümeye odaklandık. Ekonomimiz 2019 yılı ilk çeyreği itibarıyla büyüme eğilimine geri dönmüştür. Alınan tedbirler meyvelerini vermiş, hem ekonomiye duyulan güven iyileşmiş hem de ekonomide çarklar daha hızlı döner hale gelmiştir" dedi.

Bakan Albayrak: Çarklar daha hızlı dönüyor
Bakan Albayrak: Çarklar daha hızlı dönüyor
GİRİŞ 07.02.2020 17:19 GÜNCELLEME 07.02.2020 17:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tarımın desteklenmesi konusunda yeni bir sistem tasarladıklarını kaydeden Albayrak, "Tarımın desteklenmesi ve gıda enflasyonu ile mücadele kapsamında hem girdi finansmanı hem de üretilen ürünün pazarlanmasını planladığımız uçtan uca bir sistem tasarlıyoruz. Ziraat Bankamızın merkezinde yer alacağı bu sistemi çok yakında çiftçi ve üreticilerimizle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

 

Albayrak, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Politika faizi uzun bir aranın ardından Türk ekonomisine yönelik kur saldırılarının başladığı Ağustos 2018 dönemi öncesi seviyelerin de altına geldi. 2020'de de enflasyonla mücadelede önemli adımları hayata geçireceğiz. Özellikle gıda fiyatlarındaki oynaklığın önüne geçmek için birçok politika başlattık."

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Halk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel haberler bunlar. Fakat artık halkında cebinde rahat bir çark dönsün artık, bu geçim zorluğu ile bu insanlar çok eziliyor. Yıllardır kendime hep sabret bak ülkede ekonomi iyiye gidiyor yakında bizim de refahımız artar diye umuyorum ama hiçbir fark şu gariban milletin cebine yansımıyor.
    Cevapla
  • Çankırılı 4 yıl önce Şikayet Et
    Fakir fukara icin donmuyor o carklar carsi pazar bi gezsene azgari ucretle gorelim
    Cevapla
  • Tarafsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca Reisi bitirdin.
    Cevapla