'Milli Muharip Uçak'ta flaş gelişme! İmzalar atıldı

Son dakika haberi... Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile HIZAL arasında Milli Muharip Uçak Projesi'nin yıldırım test tesisi için sözleşme imzalandı. Tesisin 2022 yılında tamamlanması öngörülüyor. Anlaşma kapsamında yapılacak tesis, milli muharip uçağın geliştirilmesi aşamasında olası yıldırım akımlarına doğrudan ve dolaylı etkiler test edilebilecek.

'Milli Muharip Uçak'ta flaş gelişme! İmzalar atıldı
'Milli Muharip Uçak'ta flaş gelişme! İmzalar atıldı
GİRİŞ 06.02.2020 16:34 GÜNCELLEME 06.02.2020 16:34
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile HIZAL arasında milli muharip uçak için yıldırım test tesisi yapılmasına ilişkin bir sözleşme imzalandı.

 

CİDDİ BİR AVANTAJ SAĞLAYACAK

İmza töreninde konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Savunma Sanayii Başkanlığımızın destekleri ile bu testleri tesislerimizde gerçekleştirmek ciddi bir avantaj sağlayacak. Testler aynı zamanda birer Ar-Ge projesi gibi değerlendirilecek. Yakın zamanda birçok test merkezini daha şirketimize kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

 

HIZAL Genel Müdürü Prof. Dr. Mizrahan Hızal ise, "Böyle önemli testleri yerli imkanlarla yapmamız eksiklerin yerinde tespit edilmesi açısından önem arz ediyor. Bu testleri gerçekleştirecek olan tesisin imar edilmesi aşamasında firmamızı layık gördükleri için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

4 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE KURULACAK

Yıldırım test tesisi, Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan milli muharip uçağın geliştirilmesi aşamasında yıldırımın doğrudan ve dolaylı etkilerinin test edilebileceği yaklaşık 4 bin metrekare alan üzerinde kurulacak. Tesisin altyapısı ise yüksek gerilim konusunda tecrübeli HIZAL şirketi tarafından yapılacak. Milli muharip uçağın zorlu hava koşullarında yıldırım kaynaklı hasar veya ekipman arıza etkilerinin tamamen ortadan kaldırılmasını sağlayacak çalışmaların yapılacağı tesisin 2022 yılında tamamlanması öngörülüyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 58
  • Cemal Hikmet NAZIM 4 yıl önce Şikayet Et
    Zor iş ,evet işaret aldığın gün atandan yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan.Bu yolda yürüyen herkese selam,Sen yanmazsan ben yanmazsam biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.
    Cevapla
  • Turgay damat 4 yıl önce Şikayet Et
    2015 tede yerli uçak ucuyodu
    Cevapla
  • Müdür 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucuyorlar ya ,mesela hürkuş iha siha atak bunlar ucmuyormu
    Cevapla
  • ahmet ar 4 yıl önce Şikayet Et
    turgay bey siz yapında memleket uçak görsün
    Cevapla
  • ÖMER 4 yıl önce Şikayet Et
    Acele etmeliyiz İnşallah hepsinin üstesinden geleceğiz ümmetin ihtiyacı var bize.....
    Cevapla
  • falcon 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah motor modifikasyonlarını da ar-ge uyumlu bi hızda gerçekleştirir ve esas mevzu olan balistik füzelere başlarız
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tank motoru ne oldu?
    Cevapla
  • Avşar 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu kaos ortamında bence elinden geleni yapıyorlardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle