Citibank'ta Karter dönemi

Citibank Türkiye Genel Müdürlüğü'ne Emre Karter atandı. Karter, son olarak Dubai'de Orta Doğu ve Afrika'daki 14 ülkeden sorumlu global işlem bankacılığı başkanı olarak görev alıyordu. 10 yıldır Citibank Türkiye'nin genel müdürlüğünü yürüten Serra Akçaoğlu, Citibank Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Çokuluslu Şirketler Başkanı olarak atandı

Citibank'ta Karter dönemi
Citibank'ta Karter dönemi
GİRİŞ 06.02.2020 12:27 GÜNCELLEME 06.02.2020 12:27

Citibank Türkiye Genel Müdürlüğü görevine 1 Nisan 2020'den geçerli olmak üzere Emre Karter getirildi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, 10 yıldır CitibankCitibank Türkiye'nin genel müdürlüğünü yürüten Serra Akçaoğlu, CitibankCitibank Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi Çokuluslu Şirketler Başkanı olarak atandı. Akçaoğlu'nun atanması ile boşalan CitibankCitibank Türkiye Genel Müdürlüğü görevini ise Emre KarterKarter üstlendi.

KarterKarter, Citibank'takiCitibank'taki kariyerine Türkiye'de kurumsal bankacılıkta başladı. Daha sonra Türkiye'de nakit yönetimi ve dış ticaretin finansmanını bünyesinde bulunduran işlem bankacılığının başına geçen KarterKarter, 2010'da Rusya, Orta ve Doğu Avrupa global işlem bankacılığı başkanlığını üstlendi.

TÜRKİYE'DE 400 ÇALIŞANI VAR

KarterKarter, en son Dubai'de Orta Doğu ve Afrika'daki 14 ülkeden sorumlu global işlem bankacılığı başkanı olarak görev alıyordu.

Aynı zamanda CitibankCitibank Türkiye ve CitiCiti İslami Yatırım Bankası yönetim kurulu üyeliklerini de yürüten KarterKarter, Bilkent Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olup, yüksek lisansını New Hampshire College'deCollege'de tamamladı.

Bu yıl Türkiye'deki 45. yılını kutlayan Citibank'ınCitibank'ın, Türkiye'de yaklaşık 400 çalışanı bulunuyor. Türkiye'deki faaliyetlerine 1975'te kurumsal bankacılık hizmetleri ile başlayan CitiCiti, Türkiye'de kurumsal ve ticari bankacılık hizmetleri sunuyor.

KAYNAK: AA