Türkiye ile Ukrayna arasında 6 anlaşma imzalandı

Türkiye ve Ukrayna arasında ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından 6 farklı alanda anlaşma imzalandı.

Türkiye ile Ukrayna arasında 6 anlaşma imzalandı
Türkiye ile Ukrayna arasında 6 anlaşma imzalandı
GİRİŞ 04.02.2020 09:36 GÜNCELLEME 04.02.2020 09:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin 8'inci toplantısına katılmak üzere geldiği Ukraynanın başkenti Kievde temaslarını sürdürüyor. Türkiye ve Ukrayna arasında ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülkenin bakanlarının katılımı ile ortak bildiri ile 6 farklı alanda işbirliği anlaşması imzalandı.
Düzenlenen imza töreninde, Türkiye ile Ukrayna Arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 8inci Toplantısı Sonuçlarına İlişkin Ortak Bildiriye imza atıldı 
 
Görüşmeler kapsamında Türkiye ve Ukrayna hükümetleri arasında; Serbest Ticaret Anlaşması Müzakerelerine ilişkin Mutabakat Zaptı, Askeri Mali İşbirliği Anlaşması, Nakdi Yardım Uygulama Protokolü ve Sürücü Belgelerinin Karşılıklı Tanınması ve Değişimi Anlaşması imzalandı.
 
Toplantı sonrası ayrıca, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Ukrayna Acil Durum Hizmetleri Servisi Arasında Mutabakat Zaptı ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ve Ukrayna Devlet Arşiv Servisi Arasında İşbirliği Protokolü'ne de imza atıldı.