Gökbey bomba gibi geliyor! Teslimat tarihi açıklandı

6 Eylül 2018 yılında ilk kez gökyüzünde gördüğümüz yerli ve milli Gökbey helikopterinin, 29 Ekim 2021’de ilk teslimatının yapılacağı bildirildi.

GİRİŞ 01.02.2020 15:36 GÜNCELLEME 01.02.2020 15:48
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Türkiye son dönemde uzay, havacılık ve savunma sanayi konusunda attığı adımlarla Dünya sahnesinde yerini alıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayinin( TUSAŞ) hedeflerini ve son gelişmelerini TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, katıldığı bir televizyon programında anlattı. %43 büyüme yaşandığını belirten Kotil, rüzgar tüneli yatırımının da devam ettiğine değindi.

 

 

"ATAK 2 taarruz helikopterimizin ilk uçuşuna 3 yıl kaldı"

 

 

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Bir uçağı veya helikopteri yaptığınız zaman birkaç yıl test etmeniz gerekiyor. Şuan bu şirkette bulunan 6 adet helikopter projesi var. Buna ek olarak pratikte Atak isminde bir savaş helikopteri de yapmış bulunuyoruz. Bu helikopterin topunu yerli yapmak için bir şirket kurduk ve orda Türk topu yapılıyor. Eğer bütün vakıf şirketlerimiz olmasaydı TUSAŞ'ın kendi başına hiçbir değeri olmazdı. Bu yüzden bütün bu şirketlerin beraber olması bir sinerji oluşturuyor ve her birimiz paslaşarak ortaya güzel bir ürün koyuyoruz. Otomobili yaparken 1 saat vakit ayırıyorken helikopterde 10 saat harcıyorsunuz. Kullanılan yazılımlar ve analizlerde aynı şekilde oluyor. Bu yüzden mühendislerimiz çok hassas çalışıyor. Atak 2 ağır sınıf taarruz helikopterimizin ise ilk uçuşuna 3 yılımız kaldı, ondan sonrada testini bitirip teslim edeceğiz." ifadelerinde bulundu.

YORUMLAR 68
  • M.e.koc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsini kemal yapmıştır
    Cevapla
  • Safari 4 yıl önce Şikayet Et
    Kedi yetişemediği ciğere mındar dermiş bizim yaptıklarınıza sizin hayalleriniz bile yetişemez ALLAH razı olsun devletimden
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsinin arkasında sağlam irade.Allah Reis'e uzun ömür versin.
    Cevapla
  • Cenan 4 yıl önce Şikayet Et
    Emegi gecenlerden allah razi olsun yerli milli üretime devam
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer fuze şart biran önce nükleer fuze yapmak lazım .kafirlerle anladığı dilden konuşmak lazım.
    Cevapla
  • Milli Milli. 4 yıl önce Şikayet Et
    Biran evel nükleer denemelerde başlanması lazım bu gücü elde etmemiz lazım temennimiz bu yönde citti çalışmalar Varolmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle