Akbank'ın ardından Yapı Kredi de ceza aldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Sigortacılık Kanunu'nun 32. maddesi ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine aykırılık nedeniyle Akbank'a, 94 milyon 703 bin 256 lira idari para cezası uygulayarak sigorta aracılığı faaliyetini 15 gün süreyle durdurdu. Bakanlık, Yapı Kredi Bankası'na da aynı nedenle 187.1 milyon lira idari para cezası aldı.

Akbank'ın ardından Yapı Kredi de ceza aldı
Akbank'ın ardından Yapı Kredi de ceza aldı
GİRİŞ 27.01.2020 09:34 GÜNCELLEME 27.01.2020 09:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Akbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, bankanın sigorta aracılığı faaliyetlerin 30 Ocak-13 Şubat 2020 tarihleri arasında geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

 

'ÖNEMLİ BİR ETKİSİ OLMAYACAK'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"İdari para cezası 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 17/6. maddesi gereğince yüzde 25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenecek ve belirtilen tarihler arasında sigorta aracılığı faaliyeti durdurulacaktır. Söz konusu faaliyet durdurma kararı ile idari para cezasının bankamız finansal tabloları üzerinde önemli bir etkisi olmayacaktır. İşbu açıklamamız ile kamuya duyurulan hususların kamuya açıklanması, Bankamız tarafından alınan 13 Aralık 2019 tarihli bir karar ile ertelenmişti."

BİR CEZA DA YAPI KREDİ'YE

Yapı Kredi Bankası sigortacılık kanunu ve mevzuat hükümlerine aykırı davrandığı gerekçesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından 187.1 milyon lira idari para cezası aldı.

Banka KAP'a yaptığı açıklamada, idari para cezasını yüzde 25 peşin ödeme indiriminden yararlanarak ödeyeceğini bildirdi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • TOSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    koskoca 2 banka bunlar bile hileli iş yapıyor bunca cezayı yediklerine göre kabul ettiklerine göre yapmışlar .bize kalan tarafı kime ne kadar nasıl güveneceğiz.
    Cevapla
  • Beytullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Deniz bankada kesin onuda kotrol edin ben kredimi kredi kartlarımi kapattım kredinizi kapattığınızda sigortada geri kalan günler hesaplanır geriye yatırılır ama Denizbank ta böle bisy yok denetlensin lütfen
    Cevapla
  • Sonu karanlık 4 yıl önce Şikayet Et
    Ceza gerekçesini de belirtmeniz güzel olmaz mı? 94 milyon ceza bize koymaz, ceza almamıza sebep olan şeyden çok fazlasını kazandık, 15 gün sigortacılık yapmasakta olur dedirtecek gerekçe ne acaba?
    Cevapla
  • Kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    faliyetini tamamen durdursunlar Malta lıların.
    Cevapla
  • Grn 4 yıl önce Şikayet Et
    Banka seve seve öderiz demiş, demekki cezalı durumu ne ise ödül olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle