Kaçak yapılar mercek altına alınıyor: Yıkılıp, ceza kesilecek!

Kaçak yapıların mercek altına alınmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda başlayacak. Kaçak yapılarla ilgili bazı cezai müeyyideler getirilecek. Para cezalarında artırıma gidilecek. Eğer kaçak yapı ortaya çıkmışsa yıkılacak ve para cezası artırılacak.

Kaçak yapılar mercek altına alınıyor: Yıkılıp, ceza kesilecek!
Kaçak yapılar mercek altına alınıyor: Yıkılıp, ceza kesilecek!
GİRİŞ 25.01.2020 17:13 GÜNCELLEME 25.01.2020 17:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TBMM, bir haftalık aranın ardından mesaisine başlıyor. Salı günü TBMM Genel Kurulu’nda, İmar Kanunu'nda değişiklikler öngören Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak.

Teklif ile kaçak yapılarla ilgili cezai yaptırımlar artırılıyor

Kaçak olarak bilinen ya da ruhsatın dışında eklemeler yapılmak suretiyle, ortaya çıkan imalatlara yönelik tapuya bildirim zorunluluğu getiriliyor. Ruhsatsız yapılan ya da kaçak yapıların tespiti halinde ortaya çıkacak olan tutanağın bir kopyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek.

YIKILIP, CEZASI ARTTIRILACAK

Kaçak yapılarla ilgili bazı cezai müeyyideler getirilecek. Para cezalarında artırıma gidilecek. Eğer kaçak yapı ortaya çıkmışsa yıkılacak ve para cezası artırılacak. Teklif ile bina yüksekliklerine kısıtlama getirilecek.

Yatay mimari uygulamasında da değişikliğe gidilecek, yükseklik kısıtlanacak

Teklif ile bundan sonra hiçbir belediye imar bazlı imar değişikliğine gidemeyecek. Ancak, talep olması halinde bütün maliklerin rızası alınarak ada bazlı bir değişikliğe gidebilecek.

TBMM’de salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı gezisi nedeniyle AK Parti grup toplantısı yapılmayacak. Muhalefet partileri ise grup toplantılarını gerçekleştirecek.

YORUMLAR 8
  • Mehmet Çelik 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz ömür boyu çalışıp zar zor bir ev alalım, adamlar kaçak evleri apartmanları dikip bir de üstüne kira zengini oluyorlar. Devletin buna dur demesi lazım. Hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • alışık don.ateli 4 yıl önce Şikayet Et
    adamın 12 dairesi 4 dükkanı var , üstüne bir de çatı katı çıkmış... kiracin bir eksik olsun. kaçak kat cikacak kadar yoğunlaşan istanbulda. kacak pencere bile musaade edilmemeli.
    Cevapla
  • ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    zor bu kapitalist sistemde ve idarede...
    Cevapla
  • ayna 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaçak yapıya göz yumanlar katildir, tutuklansın artık, katil bunlar.
    Cevapla
  • ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    kapitalist sistem müsaade etmez...
    Cevapla
  • hhh 4 yıl önce Şikayet Et
    kardes bu kacak yapilara yapi kulanim belgesi verdiniz nasil yikacaksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle