Erdoğan uyarmıştı, değiştirildi! İşte Türkiye'nin yeni sloganı

Erdoğan, yerli otomobil tanıtımında ‘Made in Turkey’ yerine ‘Made in Türkiye’ yazılması gerektiğini belirtmişti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) konuyla ilgili düğmeye bastı. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan sürecin ardından Türkiye’nin tanıtım organizasyonlarında ‘Türkiye’ markası, ihraç edilen ürünlerde ise ‘Made in Turkey’ yerine ‘Made in Türkiye’ ifadeli etiketler yer alacak.

GİRİŞ 23.01.2020 16:14 GÜNCELLEME 23.01.2020 16:26
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

İM Başkanı İsmail Gülle ihraç edilen ürünlerde ve Türkiye’nin tanıtımında kullanılan logo ve etiketlerde ‘Türkiye’ ibaresini yaygınlaştırma konusunda çalışmalara başladıklarını anlattı.

 

 

Gülle, “Bütün ihracatçılarımızın bundan sonraki süreçte ‘Made in Türkiye’ yazılı etiketleri ve ibaresini kullanmalarına davet ediyorum. Türkiye bugün artık bir markadır. Türkiye’yi marka haline getirmek ve ihracat, spor, kültür ve diğer tüm alanlardaki faaliyetlerini ‘Türkiye’ logosu altında yüceltmek hepimiz için milli bir görevdir. Türkiye’nin yurt dışındaki yüzü olan ihracatçılarımızın bundan sonraki süreçte etiketlerinde, logolarında, bütün tanıtım faaliyetlerinde ‘Türkiye’, etiket olarak da ihraç mallarında ‘Made in Türkiye’ ifadesini kullanmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

 

YENİ SLOGAN; ‘TÜRKİYE GÜCÜNÜ VE POTANSİYELİNİ KEŞFET’

Gülle, Türkiye’nin potansiyelini keşfetmekle ilgili kullanılan Turkey Discover the Potantial (Türkiye potansiyelini keşfet) yerine; ’Türkiye Gücünü ve Potansiyelini Keşfet’ sloganını kullanacaklarını duyurdu.

“SÜREÇ YILSONUNA KADAR TAMAMLANACAK”

Gülle, “Türkiye Tanıtım Grubu olarak ülkemizi ve ürünlerimizi tanıttığımız her platformda ‘Türkiye’ markasını kullanacağız ve ‘Türkiye’ logosu üzerinden yürüyeceğiz” dedi. TİM Başkanı Gülle, çalışmaları Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürüttüklerini belirterek bu yılın sonuna kadar sürecin tamamlanacağını belirtti.

YORUMLAR 68
  • Terazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah! Milletimize yakışanı bu.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    made in süresiz nafaka veya made in 6284 veya made in istanbul sözleşmesi veya made in kadın beyanı esas olmalı yada made in mağduriyetler ülkesi türkiye olmalı vaya made in söz verip tutmayan devlet olmalı ama gerçekler böyle
    Cevapla
  • Stratejist 4 yıl önce Şikayet Et
    Köy english'i en lezzetlisi, mudurnu english üreticiler birligi yem fiyatlarının engilish üretimini sıkıntıya soktuğunu tarım bakanlığından bu duruma çare bulmasını istedi.
    Cevapla
  • xyz 4 yıl önce Şikayet Et
    nükleer güç madein Turkiye yazdırdirdigimiz olaý biter guc dengeleri yeniden haritalanirilir
    Cevapla
  • Stratejiokulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Engilish döner, English sote, English dürüm ! Tavuk ismini unutun, bundan böyle tavuklara engilish diyoruz. Türkiye de tavuklara engilish diyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle