Albayraklar Savunma A.Ş. sektörden çekiliyor

2019 senesinde yılın en hızlı büyüyen savunma firması seçilen Albayraklar Savunma A.Ş. hisselerini satışa çıkartarak sektörden çekilme kararı aldı.

Albayraklar Savunma A.Ş. sektörden çekiliyor
Albayraklar Savunma A.Ş. sektörden çekiliyor
GİRİŞ 23.01.2020 12:00 GÜNCELLEME 23.01.2020 12:03
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü savunma sanayi ürünleri ile tanınan Albayraklar Holding’e bağlı Albayraklar Savunma firmasının hisseleri yönetim kurulu kararıyla satışa çıkartıldı.

 

 

Albayraklar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Albayrak tarafından yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi.

‘’Bugüne kadar hiçbir kurum ve kuruluştan en ufak bir finans desteği almadan Türk savunma sanayisinin toplam yıllık ihracat rakamını tek başına yakalayabilecek satış değerine sahip eşsiz savunma ürünleri icat edip geliştirdik. Yapılamaz denilenleri yaptık. Amerikan üretimi teknolojilere rakip çıktık. Yüzde yüz yerli ve milli imkanlarla ve tamamen öz sermayemiz ile ortaya çıkardığımız Wattozz ürün serimiz uluslararası platformlarda üstün başarı ödüllerine layık görüldü ve Wattozz isminin dünyadaki marka değeri milyonlarca dolara ulaştı.

 

 

Ancak, ürünlerimize çok sayıda ülkeden üst üste gelen yüksek siparişlerin (yaklaşık 750 bin adet silah) seri üretimi için ihtiyacımız olan desteğe bir türlü sahip olamadık.

Faaliyet gösterdiğimiz diğer sektörlerdeki ticari alacaklarımızı da tahsil edemememiz sonucunda yeni savunma sanayi projelerimizin Ar-Ge çalışmalarını durdurmak zorunda kaldık.

Evet büyük bir savunma firmasıyız ancak tek başımıza mücadele edecek kadar da güçlü değiliz.

Bu ve bunun gibi nedenlerden ötürü şirketler grubumuzun göz bebeği savunma sanayi firmamızı üzerindeki ürünlerin patent ve marka hakları ile birlikte satışa çıkartma kararı aldığımızı üzülerek beyan ederim.’’

Albayraklar Savunma firmasının son derece dikkat çekici ürünlerinin arasında Dünyanın ilk ve tek uzaktan kontrol edilebilir kablosuz elektroşok silahı Wattozz ve Her türlü kısa veya uzun namlulu tüfek ve tabancalardaki geri tepme ve şahlanma sorununu ortadan kaldıran Wattozz T61 silah modifikasyon sistemi ön plana çıkıyor.

YORUMLAR 28
  • sahinbey 4 yıl önce Şikayet Et
    turkiye varlik fonu alsin !
    Cevapla
  • Osman ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razi olsun yaptiklarindan cekilme sehbebi tahmince amerikanin türkiye yaptirim uygulamasidir sinyaleri sldilar
    Cevapla
  • yok yaw 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet banka degil. eger 750,000 siparis varsa bankaya kos.onlarda enayi degil herhalde . faiziyle para verir. faizsiz parayi herkez ister devletten . hmmmm haber tam gercegini gostermiyor canlarim
    Cevapla
  • sait dbakır 4 yıl önce Şikayet Et
    o hirsiz ciftciye esnafa verilen destegi bu tur milli sirketlere verilirse daha iyi olmazmi ciftciler taslik hazine arazisini gosterip hele hele muhtarlar parayi alip zevk sefalari surdururler esnaf keza oyle ama o paralari durust esnaf ciftci alamiyor nerde bi 3 kagitci varsa alip o paralari carcur eder kesin o destegi bu duzenbazlara bak gor neler yapilir o paralarla
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Al sana "Devrim 2" Vakası. Devlet bu şirketi "SAHA" veya Aselsan gibi vakıf şirket olarak bünyesine alsa olmaz mı? Yazık. Çok yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle