Yunanistan, Mısır ve İsrail'e uyarı: Anahtarı Türkiye'de

Yunanistan, Mısır ve İsrail'in Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama çalışmalarının Türkiye'nin katılımı olmadan mümkün olmayacağını belirten uzmanlar, 'Türkiye, EastMed'in geleceğinin anahtarını elinde tutuyor' değerlendirmesinde bulundu.

Yunanistan, Mısır ve İsrail'e uyarı: Anahtarı Türkiye'de
Yunanistan, Mısır ve İsrail'e uyarı: Anahtarı Türkiye'de
GİRİŞ 22.01.2020 12:53 GÜNCELLEME 22.01.2020 13:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Lefkoşa Üniversitesi profesörü ve Bonn merkezli Friedrich-Ebert Vakfı'nın Kıbrıs direktörü Hubert Faustmann, Doğu Akdeniz'de enerji kaynakları üzerinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. 

 

 

"TÜRKİYE GERİ ADIM ATMAYACAK"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını ulusal bir prestij konusu haline getirdiğini belirten Faustmann, Türkiye'nin bölgeden geri adım atmayacağını söyledi. Faustmann, Türkiye ve Libya arasında imzalanan anlaşma nedeniyle Yunanistan, İsrail, Mısır ve Fransa'nın güçlerini de birleştirdiğini ifade etti.

 

 

"KIBRIS GAZI, TÜRKİYE ÜZERİNDEN GEÇMELİ"

Faustmann, Yunanistan, Mısır ve İsrail'in Doğu Akdeniz'de hidrokarbon arama çalışmalarının Ankara'nın katılımı olmadan mümkün olmayacağını söyledi. Faustmann, "Boru hattı hiçbir zaman inşa edilmeyecektir. Kıbrıs gazının ekonomik olarak en uygun şekilde ihraç edilmesi Türkiye üzerinden gerçekleşebilir" dedi.

"EASTMED'İN ANAHTARI TÜRKİYE'DE"

Türkiye'nin Akdeniz'de donanma ve hava kuvvetleri bakımından çok güçlü olduğunu belirten Enerji analisti Cyril Widdershoven, "Türkiye, EastMed'in geleceğinin anahtarını elinde tutuyor" dedi.

KAYNAK: STAR.COM.TR
YORUMLAR 5
  • Mutat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem ???
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    eski türkiye yok
    Cevapla
  • koca yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    ekrem başa gelirss İsrail'in her istediği olur. millet uyumaya devam.
    Cevapla
  • 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu mahallede raconu Türkiye keser aklınızı başınıza alın yoksa aklınızı alırız o kadar...
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk defa bir rum üns hocasından mantıklı bir yorum geldi . kendisini kutluyorum. söylediklerinden haklı. Türkiyesiz Doğu Akdenizde kimse bir şey yapamaz
    Cevapla