ABD Türkiye olmadan yapamadı! Kritik F-35 açıklaması

ABD’li Defense One'dan yayınlanan Marcus Weısgerber imzalı haberde Pentagon'un mart ayının sonuna kadar Türkiye’de gerçekleşen F-35 üretiminin tamamen biteceği açıklamasını yalanladı. Buna göre üretim, 2020 yılı boyunca sürecek.

GİRİŞ 15.01.2020 10:31 GÜNCELLEME 15.01.2020 10:44
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Türkiye’yi, Rus S-400 alımından sonra ortak üretim olan F-35 programında çıkaran ABD, F-35'lerin üretiminin aksamadan devam etmesi için Türkiye ile çalışmak zorunda.

Pentagon’un Satın Alma ve İdame İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord, geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki F-35 parça üretiminin tamamını Mart 2020’ye kadar ABD’ye taşınacağını duyurdu ancak bu pek mümkün görünmüyor.

F-352in Türkiye'de üretilen parçaları

"TAŞINMA 2020'NİN SONUNA KADAR BİTMEYECEK"

 

 

Ancak Pentagon’daki kaynaklardan gelen bilgilere göre, Lord’un bu iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 

Defense One’a Pentagon yetkilileri, F-35 parçalarının üretiminin ABD’ye taşınma işinin 2020 yılının sonuna kadar tamamlanmayacağı görüşünde.

F-35 Projesinde Türkiye

EN KRİTİK PARÇALAR TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR

Lockheed Martin ve Pratt, ürettiği F-35’lerin en önemli parçaları için Türkiye’yle birkaç yıldan fazla sürecek bir kontrata sahip.

Pentagon yetkililerinden gelen bu bilgi, ABD’nin tüm yaptırım tehditlerine rağmen Türkiye’ye bağımlı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Ondan fazla Türk firma, F-35’lerin 900’den fazla parçasını üretiyor. Türkiye’yi bu önemli üretim zincirinden çıkarmak da ABD’ye 500 ila 600 milyon dolarlık bir miktara mâl olacak.

YORUMLAR 76
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bizim amborgo koymamız lazım burda bizde madem F-35 alamıyoruz madem kritik parçaları biz üretiyoruz o parçalar olmazsa uçak zaten boş metal yığını
    Cevapla
  • Şenol 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Rusya ya yakınlaşmasın başka uçak almasın diye dir. Plan proje hikaye gibi
    Cevapla
  • capla hama 4 yıl önce Şikayet Et
    eyy ameriga..biz olmadan kabuğunu yapamazsın..
    Cevapla
  • rambo 4 yıl önce Şikayet Et
    Oyle ya onlarin taktigini uygulamak lazim
    Cevapla
  • Ergun 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence yapmayalım, para para para, bizden başkası yapamıyorsa şart koşmamız lazım, ya da biz bahane bulduk caydirmak için uğraşıyoruz o da olabilir
    Cevapla
  • capla hama 4 yıl önce Şikayet Et
    akıllısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle