Dolar'ın gözü faiz kararında!

ABD-İran gerginliğini geride bırakan piyasalar yarın açıklanacak faiz kararını bekliyor. Dolar güne 5.90'ın altında başlarken uzmanların bir kısmı yarın faiz indirilmesini bir kısmı da faizlerin sabit bırakılmasını bekliyor.

Dolar'ın gözü faiz kararında!
Dolar'ın gözü faiz kararında!
GİRİŞ 15.01.2020 08:18 GÜNCELLEME 15.01.2020 08:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Düne 5.87 liradan başlayan dolar/TL kasım ayı sanayi üretim verilerinin beklentileri karşılamamasıyla 5.89'un üzerine tırmanmıştı. Kasım ayında Sanayi Üretim Endeksi, yüzde 5.8'lik beklentiye karşın,  yıllık yüzde 5.1 yükseldi.

 

 

Dolar yeni güne ise 5.8876 liradan başladı. 

Bugün gözler Beyaz Saray'da imzalanacak ABD-Çin Birinci Aşama Ticaret Anlaşması'nda olacak. Anlaşmanın imzalanacağı önceden açıklandı.

 

 

DETAYLAR ETKİLİ OLABİLİR

Dolayısıyla sadece imzaların atılması piyasalarda muhtemelen önemli bir etkiye yol açmayacak.  Ancak anlaşmanın detayları ve kapsamı, bazı bilgiler sızdırılmış olsa da, tam olarak bilinmiyor. Anlaşma detayları iki ülke arasında devam eden ticaret geriliminin kalıcı olarak sona ermesi yolunda ne kadar büyük bir adım atılıp atılmadığını gösterecek. 

Yurtiçinde ise aralık ayı konut satış istatistikleri açıklanacak ama bunun kurda bir etkisi olması beklenmiyor. Piyasalar artık yarın Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun alacağı faiz kararını bekliyor. 

YORUMLAR 2
  • Sultan MURAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Haalaa DOLAR ALMAYI DÜŞÜNEN mi var? Son bir yıldır yerinde saymış...GİTSİN CHP liler alsın bi tek ümitleri DOLAR.....
    Cevapla
  • kızıl elma 4 yıl önce Şikayet Et
    faizle 10 düşürmeli
    Cevapla