Kanal İstanbul'da çıkarılacak toprağın nasıl kullanılacağı açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Kanaldan çıkarılacak kazıyı Durusu Gölü ve Karadeniz arasındaki falezlerde dolgu olarak kullanacağız. Oluşan alanı mesire yeri yapacağız" dedi.

GİRİŞ 13.01.2020 21:02 GÜNCELLEME 14.01.2020 08:21
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanaldan çıkarılacak kazıyı Durusu Gölü ve Karadeniz arasındaki falezlerde dolgu olarak kullanacağız. Oluşan alanı mesire yeri yapacağız" dedi.

 

 

İstanbul'un turizm açısından önemine dikkati çeken Turhan, kente gelen yerli ve yabancı turistler için yapılan Boğaz turu amaçlı deniz trafiğinin de yoğun olduğunu dile getirdi.

Turhan, "Böyle bir ortamda, giderek artan ticari taşımacılıkla Boğaz'ın deniz trafiği için dünyanın en riskli geçiş yollarından biri olması İstanbul Boğazı'nda yaşayan insanların hayatını tehdit ediyor. Birinci nedenimiz bu. Yani Boğaz ve çevresinde yaşayan insanların hayatı risk altında. İkincisi, İstanbul'u İstanbul yapan Boğaz sahillerinde yer alan tarihi eserler. Bu eserler insanlığın malı. İstanbul pek çok medeniyete beşiklik yapmış, bunların hepsinin izleri, eserleri var. Bizim milletimizin de 800 yıla varan tarihi değerleri var. Hepsini korumak ve saklamak istiyoruz. Geçmiş insanlığın mirası olan bu eserleri gelecekteki nesillerin emaneti olarak görüyoruz, bunları kollamamız ve korumamız lazım. Bunları tehdit eden riskleri azaltmamız gerekiyor. Bu su yolunu kapatamıyoruz ancak kullananların uyması gereken kuralları koyuyoruz, şartları belirliyoruz" diye konuştu. 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yapmayın chdpkk yı gömün üzerine bu toprağı dökün birdaha huzursuzluk görmeyiz.
    Cevapla
  • Özkan Ateş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanaldan çıkarılacak kazı ile Marmara ve Karadeniz sahiline dolgu yapılarak denizden çevre yolu yapılamaz mı? Gerekli yerler geniş tutularak mesire alanı da eklenebilir. İstanbul Anadolu yakasına yapıldığı gibi.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanal istanbulun asıl amacı güvenlik?, Kurtuluş savaşından bu yana OrtaDoğu projesi için Türkiyeyi işgal etmeye çalışan Amerika ve NATO, nun karadan ayağı kesiliyor?.. Asıl dertleri bu?.. Onun için içerdeki Hainlerini Harekete geçirdiler!?.
    Cevapla
  • Ubeydullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Şuan yerli yabancı gemi geçilerinden 300 tl alınıyor . Diğer ülkelerin kanal geçiş fiyatları 5.000$ ile 10.000$ arasında değişiyor çok karlı bir yatırım olucak ülkemiz için
    Cevapla
  • Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim diyor 300 diye , gemi fener ücretlerine bir bak bakalim kac bin dolar ,ş
    Cevapla
  • Konya ..42 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP,HDP VE İYİ PARTİ Kafası bundan anlamaz kardeşim.. Reis düşmanlığı var yaaa bunlarda !!!!!
    Cevapla
  • Baba Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul doğma büyüme bir İstanbullu olarak her açıdan söylüyorum ama burasını üstüne basarak altını çizerek söylüyorum çoktan yapılması gereken bir projedir maddi ve manevi anlamda Allah devletimize zeval vermesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle