Piyasaların ateşi yükseldi! Dolarda son durum

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Iraklı üst düzey milis komutanı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Bağdat Havalimanı’na düzenlenen hava saldırısında öldürülmesinin ardından ABD-İran hattında baş gösteren yüksek tansiyon piyasaların da ateşini yükseltti. Dün gün genelinde 5.97 liranın hemen üzerinde seyreden dolar yeni güne bu seviyenin altında, 5.9675 liradan başladı

Piyasaların ateşi yükseldi! Dolarda son durum
Piyasaların ateşi yükseldi! Dolarda son durum
GİRİŞ 07.01.2020 08:56 GÜNCELLEME 07.01.2020 09:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dolar/TL dün güne 5.9720 liradan başlamıştı. Kurda özellikle ABD-İran arasındaki gerilim takip edilirken, ABD-Çin ticaret gerilimindeki rahatlama da dikkatle izleniyor.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından piyasada 'topyekûn' savaş korkusu etkili oldu. Buna karşılık Çin heyetinin 15 Ocak'ta birinci aşama ticaret anlaşmasını imzalamak üzere ABD'ye gideceğini açıklaması ise 'ticaret savaşına' yönelik endişelerin azalmasına neden oldu. 

 

Bu birbirinden zıt iki gelişmeyle  dolar dar bir bantta hareket etmeyi sürdürüyor. Yeni güne dolar/TL 5.9675 liradan başladı.

YORUMLAR 2
  • mehmet = 4 yıl önce Şikayet Et
    savasacak olan amerika dolar niye yükselyor
    Cevapla
  • fyyhjkku 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapma yav...
    Cevapla