Moody's: ABD-İran gerilimi büyük şoklara neden olabilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD ve İran arasındaki gerilimin devam etmesinin geniş çaplı ekonomik ve finansal şoklara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Moody's: ABD-İran gerilimi büyük şoklara neden olabilir
Moody's: ABD-İran gerilimi büyük şoklara neden olabilir
GİRİŞ 06.01.2020 20:54 GÜNCELLEME 06.01.2020 20:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Moody's'den yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından, ABD ve İran arasındaki gerilimin devam etmesi halinde, bunun ekonomik ve finansal şoklar yoluyla faaliyet ortamının bozulması dahil olmak üzere geniş çaplı etkilerinin olabileceği bildirildi.

 

 

Açıklamada, "Uzun sürecek bir gerilimin potansiyel olarak yankıları olabilir; özellikle gerilimin petrol fiyatlarındaki etkisi yoluyla." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ayrıca ABD ve İran arasında devam eden gerilimin ekonominin genel görünümünü bozabileceği, Orta Doğu'da sadece petrol ve bankacılık sektörlerini değil turizm gibi alanları da olumsuz etkileyebileceği kaydedildi.

 

 

YORUMLAR 2
  • Bilinmeyen 4 yıl önce Şikayet Et
    Birileri piyasada doldur boşalt yapıyor. Milyar dolarlardan bahsediliyor...
    Cevapla
  • Yine 4 yıl önce Şikayet Et
    Mızrağın ucu yine bize... anladınız siz amaç Türkiye ekonomisi en çok ihracatımız 1 Irak en çok yurt dışı inşa projelerimiz olan ülkelerden biri İran... Reis bir şeyler yapmaya çalışıyor ama ne yazık ki durduracaklar bunu hemde kendi halkımızı kullanarak...
    Cevapla