En düşük memur maaşı 4 bin lira oldu

Enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte kamu görevlileri ve emeklilere yapılan zamlar da belli oldu. Yapılan zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 4 bin liraya yükseldi.

En düşük memur maaşı 4 bin lira oldu
En düşük memur maaşı 4 bin lira oldu
GİRİŞ 05.01.2020 09:02 GÜNCELLEME 05.01.2020 10:18
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bu yıl için kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile belirlenmiş, ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 4 oranında artış öngörülmüştü.

 

Geçen yılın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 6,50 seviyesinde gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 1,49 artışla birlikte kamu görevlileri ve memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde ocak ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 5,49 artış yapıldı.

Aynı dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 6,50 artış sağlandı. Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dâhil en düşük memur maaşı 3 bin 747 liradan 4 bin liraya, en düşük memur emekli aylığı 2 bin 523 liradan 2 bin 661 liraya yükseldi.

 

 

 

YORUMLAR 15
  • Soran vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek memur maaşları Hizmetlilerin ve desdek personeli memur teknisyenler hariç maaşi 3300tl Gardiyan Mubasir Güvenlik memuru maaşları 3700tl yani yok öyle endusuk memur maaşı 4bin tl diye birşey ha ayda 15 gün çalışan 15 gün çalışmayan Bekçilerin maaşı 4700tl sorarım Bekçilerin 15 gün çalışıp aldığı 4700 maaşa niye ses etmiyorsunuz
    Cevapla
  • yaman 4 yıl önce Şikayet Et
    Poliste 6 bin alıyor oda tam mı çalışıyor. Kelle koltukta aldığı çok değil diğerleri düşük
    Cevapla
  • mustafa 05 4 yıl önce Şikayet Et
    SSK emeklisi çok zor durumda 6.5 zam olursa yine aç her şeye yüzde yirmi beş zam geldi gel de geçin
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde 50 zam geldi
    Cevapla
  • Orhan Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    10 yıllık memurum ve 3600 tl alıyorum Hangi memurun maaşı bunlar? Ha sanırım yan gelip yatan pc den akşama kadar haber okuyup oyun oynayanlar olmasın çünkü biz kalkıp tuvalete bile gidemiyoruz. Birileri Adalet dağıtsın diye bekliyoruz Hangi kurum mu Nüfus desem sanırım herkes hak verir...
    Cevapla
  • delicoban 4 yıl önce Şikayet Et
    ùlkenin yùkùnù 7 milyon asgari ùcretli çeker keyfi memurlar sùrer nasıl olacak bu adalet
    Cevapla
  • Sporr 4 yıl önce Şikayet Et
    Okusaydın da iyi bir Kariyerin olsaydı. Asgari ücretlilerin çoğu okulda ders çalışmayan ders dinlemeyen öğrencilerden çıkıyor. Yani okul yıllarında çalışmamakla bu maaşa talip olacağını biliyordun.
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya kardeşim çamur atma..herkesin maaşı düşük...hakkını ara ..niye memurun maaşı rahatsız ediyor anlamıyorum
    Cevapla
  • ilham 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir öğretmen olarak 2009 temmuzdan beri 5005 TL aldığımız yazıyor. 3. derece 2. akdeme olmama rağmen Aralık 2019 maaşım 3.950 TL yattı. Biz şükrediyoruz tabiki ama insanlar kandırılmasın. Neyse o yazılsın.
    Cevapla
  • Adım adım 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesai günü mesai saate içinde buraya dahil olmayan üç çeşit ek para alıyorsunuz; Nöbetçi öğretmen. kurs verme. Ek ders.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle