Düzenleme geldi! Kaydı olmayan gönderemeyecek

Ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler, Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi'ne (İYS) kaydolacak, sistem üzerinde onayı bulunmayan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilemeyecek.

Düzenleme geldi! Kaydı olmayan gönderemeyecek
Düzenleme geldi! Kaydı olmayan gönderemeyecek
GİRİŞ 04.01.2020 10:21 GÜNCELLEME 04.01.2020 21:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığının Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği 1 Eylül 2020'den geçerli olmak üzere yürülüğe girdi. 

 

 

Buna göre, ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İYS'ye kaydolacak. Söz konusu sistem üzerinde onayı bulunmayan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilemeyecek. 

İYS üzerinden alınmayan onaylarda, onayın alındığına ilişkin ispat yükümlülüğü hizmet sağlayıcıya ait olacak. İYS üzerinden alınmayan onaylar, hizmet sağlayıcı tarafından 3 iş günü içinde İYS'ye kaydedilecek. İYS'ye kaydedilmeyen onaylar geçersiz kabul edilecek. 

 

 

Sesli arama içeriğinde, tacirler için ticaret unvanına, esnaf için ise adı ve soyadına yer verilecek. Hizmet sağlayıcı, bunlara ek olarak marka veya işletme adı gibi kendisini tanıtan diğer bilgilere yer verebilecek. Bu düzenleme, yönetmeliğin yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olacak.

Hizmet sağlayıcı, kendisine iletilen ret bildirimlerini 3 iş günü içinde İYS'ye bildirecek. Alıcı reddetme hakkını İYS üzerinden de kullanabilecek. 

Şikayet başvuruları, öncelikle İYS üzerinden ön incelemeye tabi tutulacak.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • idari 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük öfke başladı, bu sigorta primleri borcu yüzünden sağlık hizmeti alamayanlar ve aileleri ve duyarlı vatandaşlar tarafından ak partiye. oy atmaya bile gidilmesin diye kampanya başladı.bu kadar yüksek değildi eskiden primler.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorsun.
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    sms atsalar daha iyi durmadan arıyorlar bi rahat bırakmıyorlar
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Sms i halletiler de mail kaldı yine bir sürü sms geliyor birde sonuna sös almak istemiyorsanız deyip saçma sapan bir kelime yazdırıp şu numaraya yollayın deyip uğraştırıyorlar caydırıcılığı yok
    Cevapla
  • Bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar bana yalan gibi geliyor daha önceki kanundada bu söylenmişti adamlar sms atıyor arıyor. sorgu sual yok at oynatıyorlar memlekette göstermelik yasa çıkıyor ne dinleyen var ne de denetim herkes istediğini yapıyor. olan biz kullanıcılara oluyor.
    Cevapla
  • asdas 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş bir sürü spam mail düşüyordu kutuma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle