Kıdem tazminatı 6790 lira oldu

İşveren tarafından iş akdi feshedilen kişilere ödenen kıdem tazminatında artış yaşandı. 2019’un son enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte kıdem tazminatının tavanına ilişkin tutar netleşti.

Kıdem tazminatı 6790 lira oldu
Kıdem tazminatı 6790 lira oldu
GİRİŞ 03.01.2020 10:21 GÜNCELLEME 03.01.2020 10:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İşinden herhangi bir sebeple çıkarılan kişilere verilen kıdem tazminatında tavan bugün itibariyle değişti. 2020 yılının Ocak-Haziran ayları arasında kıdem tazminatı tavanı 6790 lira oldu.

 

 

KİMLERİ ETKİLİYOR?

Kıdem tazminatı tavanının altında kalan brüt maaşa sahip olan çalışanlar ise hesaplamalarını brüt maaşı ve çalıştığı yılı çarparak bulabiliyor. Örnek olarak 3500 lira brüt maaşa sahip olan ve 10 yıllık çalışma hayatı bulunan kişi 35 bin lira kıdem tazminatını hak etmiş oluyor.

 

 

YORUMLAR 6
  • Dursun YILMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm işçilerin ve emekli işçilerin maaşları işçinin tahsiline göre,kıdemine göre,unvanına göre ve medeni durumuna göre ödenmelidir.Mevcut sistem işçiyi köleleştirmeye girdiğinden suçtur.Aynı tahsile,kıdeme,aynı unvana ve aynı medeni duruma sahip işçiler aynı maaşı almalıdır.Yetkililere saygıyla duyurulur.
    Cevapla
  • DR.MR. 4 yıl önce Şikayet Et
    Medeni durum evli olup eşi çalışmıyor ise eş yardımı yapılsın demektir.Sen de evlen.Eşin çalışmıyor ise sende medeni durumdan yararlan.Hollanda da eşi emekli olan bir erkeğe şayet eşi emekli değil ise eşe de emekli maaşı bağlanır.Medeni durumdan kasıt budur.
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Medeni durum niye? Bekarlar yatıyor mu?
    Cevapla
  • atalay 4 yıl önce Şikayet Et
    noldu kıdem tazminatı fonu
    Cevapla
  • Dursun YILMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Aktif ve emekli ,işçi maaşlarını işçinin tahsiline göre,kıdemine göre,unvanına göre ve medeni durumuna göre verilmemesi köleleştirmeye girdiğinden suçtur.İlgililere saygıyla duyurulur.
    Cevapla
  • Dursun YILMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de ne zaman aktif işçinin ve emekli işçinin maaşları işçinin tahsiline göre,kıdemine göre,unvanına göre ve medeni durumuna göre verilecek?İllada işçi hukuki yollara ve insan hakları Mahkemesine mi başvursun?İsteniyor ise buda olur.Böyle işçiyi kara cahil kabul eden bir emekli sistemi Dünya da yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle