Son dakika haberi: Mobilyada KDV indirimi

Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, mobilyadaki KDV oranının yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 02.01.2020 12:12 GÜNCELLEME 02.01.2020 15:10
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre mobilyada KDV indirimine gidildi. Çanakkale'de konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Mobilyacılık sektörü için güzel bir haber olan mobilyadaki KDV'yi yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdüğümüzün haberini paylaşmak istiyorum" dedi.

 


"Kamu bankalarımız, esnaf kredileriyle tarımsal kredi faizlerini artık yeni yıl itibarıyla yıllık yüzde 12'den yüzde 9'a düşürdü" bilgisini paylaşan Bakan Albayrak konuya ilişkin sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bu şu demek halihazırda tarımsal kredilerdeki yüzde 25 ila yüzde 100 oranındaki Hazinemiz tarafından faiz sübvansiyonu uygulandığından dolayı bu oran ortalama yüzde 5'in altına düşecek. Yüzde 6-7'ler değil artık yüzde 5, yüzde 4,5 hatta 0'a kadar inecek durumda. Özellikle tarımsal kredilerde yüzde 6'lık faizin de yüzde 0 ile 4,5 aralığına gerileyeceğini buradan müjdelemek istiyorum."

İNDİRİMLER RESMİ GAZETE'DE DE YAYINLANDI

KDV'yi mobilyada yüzde 8'e, yumurta ve su ürünlerinin toptan satışında yüzde 1'e indiren Cumhurbaşkanı Kararı, mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandı

YORUMLAR 59
  • Deniz Kurdu 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim mobilya fabrikası açtı acaba bu aralar
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan beyaz eşyada indirim bekliyoruz
    Cevapla
  • beyzali 4 yıl önce Şikayet Et
    sigara zaralı içme diyorsunuz kdv si 0 bebek bezi zararlımı kdv si 18
    Cevapla
  • Berzah_ 4 yıl önce Şikayet Et
    Şaka gibi,sabunda kdv %18 hadi parfümü anladık lüks diyorsunuz,sabun ihtiyaç değilmi millet bitlensinmi,temizlik maddelerindede kdv % 1 olmalı hatta hiç kdv olmasın,bir paket sabun 11 tl ,kdv si 2 tl yazık değilmi vatandaşa,mobilyada kaçıncı kdv indirimi bu,utanmadan indirim yaptık diyorlar,gidiyorsun bir çekyat 3000 tl,asgari ücret 2300 tl,bir ay çalış bir çekyat alma,sitem edince ikinci el var derler,birde adres gösterirler
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    benim anladığım; kardeşim senin tahsil edeceğin %8 kdv, bu iş için ödemiş olduğun kdv yi karşılar. Başka bir deyişle senin karın yüksek ama sen bunu beyan etmiyorsun ve gelir veya kurumlar vergisi ödemiyorsun. Seni vergi ödemeye davet ediyorum diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle