Sigara ve alkollü içki ile ilgili sürpriz 'zam' kararı!

Alkollü içki ve sigaradaki enflasyon oranında vergi artışı bu yıl başında uygulanmayacak.

Sigara ve alkollü içki ile ilgili sürpriz 'zam' kararı!
Sigara ve alkollü içki ile ilgili sürpriz 'zam' kararı!
GİRİŞ 31.12.2019 09:51 GÜNCELLEME 05.01.2020 23:16
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla alkollü içki ve sigaranın 6 ayda bir enflasyon oranında yapılan vergi artışı yılbaşında uygulanmayacak.

 

 

BU YIL MUAF TUTULDU

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 2020 yılı Ocak-Haziran döneminde alkollü içki ve sigaranın asgari maktu ve maktu vergi tutarlarının enflasyon kadar artışından muaf olmasına karar verildi.

 

 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararında, ÖTV kanununun 12. maddesinin 3. fıkrası hükmünün, ÖTV (III) sayılı listenin; içecekler, alkol ve tütün ürünlerinden alınacak maktu ÖTV tutar ve oranlarını belirleyen (A) ve (B) cetvellerinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmayacağı kaydedildi.

ÖTV kanununun 12. maddesinin 3. fıkrasında; "(III) sayılı listedeki mallar için belirtilen asgari maktu vergi tutarları veya Cumhurbaşkanınca bunlara ilişkin belirlenen en son asgari maktu vergi ve maktu vergi tutarları, Ocak ve Temmuz aylarında, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksinde son altı ayda meydana gelen değişim oranında, bu değişimin ilanı gününden geçerli olmak üzere yeniden belirlenmiş sayılır. Cumhurbaşkanı, uygulama dönemlerini gün veya ay olarak belirlemeye veya belirleyeceği mallar ve aylar itibarıyla yeniden belirlenmiş sayılan tutarların uygulanmamasına karar vermeye yetkilidir" hükmü yer alıyor.

 

YORUMLAR 31
  • Şahan 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar ne alırsa çocuk iken alır, çocuklar akıllı mantıksal düşünme konusunda daha dikkatlidir, çocuklar ve ergen insanın kendini bağımlı yapacak ağzının leş gibi kokutan sigaranın zararlarına, sigara için özel hazırlanmış müzeleri dolaşması yeterli olacaktır. Gezi boyunca, akciğer hastalıkları, tıkanmış damarlar, uzuvların kesilmesi şeklinde kontrollü travma sonucu sigarayı kesinlikle içmeyecekler, pis sigara ağız kokusu da bu müzeler de yapay olarak verilirse bir sonraki nesil ciddi oranda sigara içmeyecektir.
    Cevapla
  • işçi.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir paket sigara en az 100 tl olmalı.tütün de çok pahalı olmalı.temel ihtiyaç olan elektrik,su ,ekmek ucuz olmali
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sigaraya zam demek gelecek neslin daha erken yaşta ölmesi demek.. Neden mi gözlemlediğim kadarıyla ortaöğretim öğrencilerinin %95 i tütün sarma sigara içiyor..
    Cevapla
  • İmam43 4 yıl önce Şikayet Et
    Hah öyle millet doya doya kana kana bir içsin,sigaranın en ucuz paketi olmuş 14.5 tl millet kaçak tütüne yöneldi yakında görürsünüz kaçak ekilen tütünleri.zam yapmak çözüm değil içen tiryaki bir şekilde bulur onu içer,önemli olan temele inmek çocuklara küçük yaşta bunun ne kadar kötü bir alışkanlık olduğunu iyi anlatmak.eroin bağımlısı öleceğini bildiği halde altın vuruş yapmıyor mu?
    Cevapla
  • Mrb 4 yıl önce Şikayet Et
    Komple yasaklanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle