Kayseri'de günde 50 ton pastırma üretiliyor

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, kentte günlük 50 ton pastırma üretildiğini bildirdi.

Kayseri'de günde 50 ton pastırma üretiliyor
Kayseri'de günde 50 ton pastırma üretiliyor
GİRİŞ 30.12.2019 20:31 GÜNCELLEME 30.12.2019 20:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bağlamış, KTB tarafından bir restoranda düzenlenen 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin oldukça zorlu geçen bir yılı geride bıraktığını, özel sektörün karşı karşıya kaldığı pek çok sıkıntıya rağmen üretimini, ihracatını arttırmaya devam ettiğini belirtti.

 

KTB'yi özel sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet üreten, destek veren kuruma dönüştürdüklerini vurgulayan Bağlamış, akreditasyon sistemini başarıyla hayata geçirerek, uluslararası standartlarda hizmetler sunduklarını aktardı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki "Bilişim Vadisi"nde düzenlenen "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programı sonrası verilen yemekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a pastırma ikramında bulunduğunu anımsatan Bağlamış, "Ben Cumhurbaşkanımıza Kayseri'de günde 50 ton pastırma üretildiğini, Kastamonu'da ise 500 kilogram üretildiğini belirttim." dedi.

 

 

Bağlamış, ayrıca Kayseri'nin sanayi ve ticarette olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da bölgenin merkezi konumunda olduğunu ifade etti.

Arazi toplulaştırılmasına da değinen Bağlamış, "Ülkemiz ve üreticimiz adına çok önemli konulardandır. Ortalama işletme büyüklüğümüz 60 dekardır. Ülkemizden çok daha küçük yüz ölçüme sahip İngiltere'de işletme büyüklüğü 538, Fransa'da 521, Almanya'da 457 ve İspanya'da 240 dekarı bulmaktadır." diye konuştu.

Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen 2019'u büyümeyle kapattıklarını belirten Bağlamış, şunları kaydetti:

"Yılın son çeyreğindeki büyümenin yüzde 4-5 bandında gerçekleşmesini bekliyoruz. Türk iş dünyası olarak ülkemizi 2020'de yüzde 5 büyütmeyi hedefliyoruz. Her yeni takvim yılı, bir yeni başlangıç umuduyla birlikte gelir. Reel sektör olarak yeni bir yıla girerken, ekonomide başlayan toparlanmayı gelecek için umut verici görüyoruz. Gelecek yıl reel sektör için inşallah belirsizlik yerine umut hakim olacaktır."

Toplantı, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'ya plaket verilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR 16
  • Simyager 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir büyük baştan 10 kilo pastırmalık sırt eti çıksa 50 ton için kaç tane büyük baş kesilmesi gerek. 5000 tane. Hem de günlük. Şimdi iki seçenek var. Ya sırt eti değil ya dana eti değil bu pastırma.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kastamonu Sınıf Öğretmenliği mezunuyum. Kastamonu'da pastırma işi yapan sadece dört dükkân var.
    Cevapla
  • Bende Kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    NİTRİTLİ TUZ ve e 250 ti öğrenmiş bazı pastırmacılar ,kolon ve bağırsak kanseri sorumlusu maddeler bunlar ALMIYORUM pastırmayı
    Cevapla
  • Kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    ))))) neyin iddiası nı yaparlar o zaman hocam)))))
    Cevapla
  • muşi dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    üretiyorsa satıyor demektir, satıyorsa sorun yoktur.
    Cevapla
  • sdc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunu tartışmanın gereği yok beyler 50 tonu günlük üretip satabiliyorsa demek ki Türkiyede kriz filan yok biraz abartılı şunu dese anlarım bu etler doğal ortamda kurutuluyor heryer in havası farklı lezzetinin farklı olması da normal herkes istediğinden alıp yesin heryer bizim Kayseri de Kastamonu da reis reklamını yaptı bedavaya
    Cevapla
  • Hamit Han 4 yıl önce Şikayet Et
    şahin den şaşma 10 numara 5 yildiz üzerine tanimam arkadaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle