Son dakika haberi: Gecikme zammı indirildi, süre 6 ay uzatıldı

Son dakika haberi: Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Kamu alacakları için uygulanan aylık gecikme zammı yüzde 2'den yüzde 1,6'ya indirildi. Varlık barışında süre 6 ay uzatıldı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla varlık barışında süre 6 ay daha uzatıldı.

Son dakika haberi: Gecikme zammı indirildi, süre 6 ay uzatıldı
Son dakika haberi: Gecikme zammı indirildi, süre 6 ay uzatıldı
GİRİŞ 30.12.2019 03:23 GÜNCELLEME 30.12.2019 03:23
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Son dakika haberine göre; Kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranının, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 1,6 olarak belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51 inci Maddesinin Birinci Fıkrasında Yer Alan Gecikme Zammı Oranının, Her Ay İçin Ayrı Ayrı Uygulanmak Üzere %1,6 Olarak Belirlenmesi Hakkında Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Karara göre, kamu alacaklarında uygulanan gecikme faizi, yüzde 2'den yüzde 1.6'ya indirildi.

Yayımlanan kararda "6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 51'inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan gecikme zammı oranının, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %1,6 olarak belirlenmesine, mezkûr madde gereğince karar verilmiştir" denildi.

 

 

VARLIK BARIŞINDA SÜRE 6 AY UZATILDI

Öte yandan Başkan Erdoğan'ın kararıyla varlık barışında süre 6 ay daha uzatıldı.

VARLIK BARIŞI NEDİR?

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının varlıklarını kolaylıkla ülkeye getirmelerine imkân tanıyan Varlık Barışı düzenlemesi ile getirilen varlıklara hiçbir vergi yükümlülüğü uygulanmayacak. Daha evvel yurt dışında bulunan para, altın, tahvil, bono, hisse senedi tarzında varlıklarını yurda getirecek olan şirket veya gerçek kişilerden hiçbir vergi alınmamasına karar verilmişti. Varlık Barışı da buna imkân tanıyan bir düzenleme olarak biliniyor.

YORUMLAR 17
  • dogrucu davut 4 yıl önce Şikayet Et
    elektirik zam dogalgaz zam sigara zam bu kadar halkın üstüne gelinmez halkada yaşam alanı bırakmak lazım gün geçtikçe fakirleşiyoruz isterseniz uzaya çıkın millet aç karnını doyurmanın yaşamanın derdinde...
    Cevapla
  • esnaf 4 yıl önce Şikayet Et
    esnaf bitti vergi affı ssk affı istiyoruz 2000 sonrası emekliye intibak
    Cevapla
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Hurda indirimi tapu harcı indirimi halk kendine gelene kadar uzamalı
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    kyk mağdurları
    Cevapla
  • Ismimcem 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogalgazi ve elktrigi düşurun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle