KGM sözlü sınav ile memur alımı için son gün! Memur alımı başvuru şartları!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), memur alım başvusunda bulunacaklar için bugün son gün. İlk defa sözlü sınav esas alarak teknik personel ataması gerçekleştirecek olan KGM, adayları KPSSP3 türü puan esas alarak davet edecek. Peki Karayolları Genel Müdürlüğü memur alımı nasıl başvuru yapılır? KGM başvuru şartları neler? İşte detaylar...

KGM sözlü sınav ile memur alımı için son gün! Memur alımı başvuru şartları!
KGM sözlü sınav ile memur alımı için son gün! Memur alımı başvuru şartları!
GİRİŞ 10.01.2020 16:27 GÜNCELLEME 10.01.2020 16:28

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), memur alım başvuru tarihininde bugün son gün. İlk Defa Açıktan Teknik Personel Hakkında Sınav ve Atama Yönetmeliği hükümleri uyarınca sözlü sınav sonrası açıktan atama yapacak KGM, genel ve özel şartları sağlayan adayları başvuru sonrası davet edecek. Ayrıca adaylardan KPSSP3 puan türünde en az 70 puan alma şartı arıyor. İşte Karayolları Genel Müdürlüğü memur alımı başvuru şartları...

 

KGM MEMUR ALIMI NASIL BAŞVURU YAPILIR?

KGM memur alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adayların Karayolları Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi (www.kgm.gov.tr) üzerinden yer alan “İlk Atama Başvuru” linkine tıklayarak başvuru ekranından işlemi tamamlaması gerekiyor. Buna ek olarak adaylar başvuru işlemini tamamladıktan ve başvuru onaylandıktan sonra aday ve genel müdürlükçe başvuru üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamayacaktır. Posta yolu ile yapılacak başvurular da kabul edilmeyecektir. 

KGM memur alımı başvuru tarihi:

 

KGM yayınladığı ilanda belirttiği üzere başvuruları 3 Ocak 2020 tarihinde almaya başlayacak ve adaylara başvurularını tamamlamaları için 10 Ocak 2020 tarihine kadar zaman tanıyacak.

KGM MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Genel Şartlar: 

- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak,

- 2018 yılı KPSS de KPSSP3 puan türünden (70) ve üzeri puan almış olmak.

Özel Şartlar:

1) İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

2) Hidrolik, Geoteknik, Yapı Mühendisliği, Yapı Malzemeleri, Yapım Yönetimi, Zemin Mekaniği, Ulaştırma, Mekanik, Yapı İşletmesi, Trafik Planlaması ve Uygulaması, Coğrafi Bilgi Teknolojileri, Ekonometri, Finans, İşletme, Yapı Yönetimi ana bilim dallarının birinde yüksek lisans yapmış olmak. (Bkz.Not 1)

3) Son 5 yıl içerisinde KPDS/YDS en az B seviyesinde İngilizce bilmek (Bkz.Not 2)

4) Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak. 

KGM MEMUR ALIMI RESMİ İLAN METNİNE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ