Boron'un ünü ülke sınırlarını aştı

Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürü Münir Yahşi, Türkiye'nin dünya bor pazarında yüzde 59 pay ile lider konumda olduğuna işaret ederek, "Çevre dostu bir ürün olan Boron'umuzun ünü ülkemiz sınırlarını aşmıştır. Amerika'ya, Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Boron'un ünü ülke sınırlarını aştı
Boron'un ünü ülke sınırlarını aştı
GİRİŞ 26.12.2019 22:18 GÜNCELLEME 26.12.2019 22:22
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürü Münir Yahşi, Türkiye'nin dünya bor pazarında yüzde 59 pay ile lider konumda olduğuna işaret ederek, "Çevre dostu bir ürün olan Boron'umuzun ünü ülkemiz sınırlarını aşmıştır. Amerika'ya, Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanmıştır." dedi.

 

 

Etibank, Eti Holding, Eti Bor ve Eti Maden emeklileriyle Eti Maden Şehir Misafirhanesi'nde bir araya gelen Yahşi, burada yaptığı konuşmada, Bandırma Bor İşletmesinin yeni bor ürünlerinin üretiminde daima öncü bir kuruluş olduğunu belirtti. 

Yahşi, elle kumanda edilen makinelerden tam otomatik makinelere geçtiklerini aktararak, "Artık üretimde son model teknolojik cihazları, yazılımları kullanıyor, katma değeri yüksek ürünler üretiyoruz. Dünya bor pazarında yüzde 59 payla lider konuma yükseldik. Bandırma Bor İşletmesi yeni bor ürünlerinin üretiminde daima öncü bir kuruluş olmuştur. Şüphesiz bunda sizlerin de çok büyük katkıları vardır." dedi. 

 

 

Bor Karbür Tesisinin temelinin atıldığını hatırlatan Yahşi, şöyle konuştu: 

"Bugün itibarıyla Bandırma'da 8 fabrikada 12 çeşit bor ürünü üretip tüm dünyaya satıyoruz. Boron toz deterjanını 25 Ocak 2019 tarihinde piyasaya sürmüştük. Kısa bir süre önce de renkli, beyaz toz deterjanın yanına renkli beyaz sıvı Boron'u ekledik. Bu ürünleri sizler sayesinde bu kurumda birlikte geliştirdik. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Artık çevre dostu bir ürün olan Boron'umuzun ünü ülkemiz sınırlarını aşmıştır. Amerika'ya, Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanmıştır. Birkaç aya kadar bulaşık makineleri için deterjan üretmeye de başlıyoruz."

Münir Yahşi, bu ürünlere herkesin sahip çıkması ve tavsiye etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 21
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika’da yaşadım, oradaki çamaşır deterjanları lekeyi falan çıkarmıyor. Ama burada bize sattıkları deterjanlara ne katıyorlarsa nerdeyse siyah kıyafeti beyaz çıkaracak. Burada bize sattıklarınının içinde ne kadar kimyasal var siz düşünün. Resmen sağlığımızla oynayıp, çevremizi zehirliyorlar. Yerli malına her zaman sahip çıkmak lazım. Hem ülkemiz, insanımız kazansın, hem de sağlığımız ve çevremiz temiz kalsın.
    Cevapla
  • Nazlı 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk kullanıcılarındamın lekeyi bilmem amma kokusundan nefes alamadım inş geliştirilmiştir tabiiki yerli olduğu için çöpe döksekte desteklememiz lazım bunca yoldır israil ürünü diye lafta yaptığımız protestolar havada kalmasın hep birlikte destek olalım
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ecnebi işini bilir. Kolayı icat edip bizde fabrikalar kurup bize içirip para kazanıyorlar ancak kendilerinde yasak. Şimdi boronu da alıp kullanırlar iki katına bize kendi leke çıkaranlarını satarlar.. makineleri kısa programa ayarlayıp leke hususunda sihirbazlık bekleyenlere, deterjan başka bir şey leke çıkartan başka bir şeydir.. bu hususta tüketicilerin aydınlatması lazım.. peros da yerli ve leke çıkarıyor hem de sudan ucuz. Leke için bunu alın, nevresim için boron alın,
    Cevapla
  • Can Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    hanimlar dinlemiyorki be kardesim camasirlar bembeyaz olacak diyor fiyati uygun olacak diyor boron cikinca diger markalar fiyat kirdi boron yerinde saydi bayanlara cazip gelmiyor ama erkek olarak ben boron kullanmak isterim saglikli oldugu icin.
    Cevapla
  • mustehzi 4 yıl önce Şikayet Et
    leke cikarmadigina ait sikayetler var. lekesi olmayan camasirlari boronla yikayin be kardesim. daha az kirli camasirlari boronla yikayin kardesim. ulkenize destek olun be kardesim. illa siyonist sermayeye destek olacagim diyorsaniz size daha ne denilir ki be kardesim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle