Milli Muharip Uçağı'nda son dakika gelişmesi! İmzalar atıldı

Son dakika... Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile TÜBİTAK BİLGEM arasında Milli Muharip Uçağı (MMU) Sözleşmesi kapsamında yakın alan test tesisi için sözleşme imzalandı. Sözleşme ile Milli Muharip Uçağı'nın radar kesit alanı tesisi TUSAŞ yerleşkesinde kurulacak ve uçağın testleri burada gerçekleştirilecek.

GİRİŞ 26.12.2019 09:32 GÜNCELLEME 26.12.2019 09:52
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sözleşme, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ve TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar arasında imzalandı. İmzalanan sözleşme ile TUSAŞ, 20-25 metrelik boyutlarda olan uçakların testlerini yapabilecek bir altyapı kurmuş olacak. 2021 yılında kurulması beklenen tesiste yapılacak radar izi ölçümleri MMU'nun tasarım ve geliştirilme faaliyetlerinde de kullanılabilmesinin yolunu açacak. TUSAŞ, böylece Milli Muharip Uçağı projesinin çalışmaları için yerli ortaklığa giderek önemli bir yatırım sözleşmesi imzalamış oldu.



Sözleşme hakkında konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "TÜBİTAK BİLGEM ile Türkiye'nin en önemli projesi Milli Muharip Uçağı için yaptığımız altyapı yatırımı Türkiye'de bir ilk olacak. Sözleşme ile dünyada yalnızca 4 ülkede olan 5'nci nesil uçağı Milli Muharip Uçağı için yapacağımız radar kesit alanı tesisinin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizin en önemli projesinin geliştirme faaliyetlerine verdiğimiz önemin gerçekleştirdiğimiz yerli işbirlikleri ile daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi.

 

 

TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ise şunları söyledi:

"Milli Muharip Uçak'la başlayan yüksek düzeyde işbirliği çalışmalarımız bugün imzaladığımız radar kesit alanı tesisiyle artarak devam ediyor."

 

 

YORUMLAR 16
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz kendine 6. nesil yaparken bize 5. nesil işbirliği deyip oyalıyor. Tarih boyunca İngiliz'in müslümana zerre miskal faydası olmuş mu ki ? İngiliz kadar müslümana düşman yoktur.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçağı yapmaya karar verdikte öyle kısa sürede yapılacak iş değil yapana kadar uçak almamız lazım. Maceraya girmeden hazırda f35 için para ödemişken abddwn f15 almak mantıklı gibi bu uçağı neden almayı düşünmüyorlar yok gripin yok su35 falan alalımda herkes f15 varken gripen neki su35 bize tuzlu gelir wğitim maliyetleri altyapı maliyetleri ve envarterdeki bombaların nato uyumlu olması gibi. Abd ne kadar düşmanda olsa ayıdan bir şekilde faydalanmasını bilmek lazım.
    Cevapla
  • Kastamonulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sana düşman olan, seni kuşatmaya ve hapsetmeye çalışan, seni bölmeye ve yoketmeye çalışan ülkeden F-15 mi almaya çalışalım?
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah tez zamanda hizmete girer
    Cevapla
  • uçak mühendisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçağın kanat alanını muadillerine göre daha az tasarlamışsınız. kanat alanını arttırın kaç kere uyarıcam. Rus su57nin kanat alanı f35e göre fazla olduğu için havada daha uzun süre kalıyor. MMU nun havada daha uzun kalması için kanat alanı arttırılmalı. Yetkililer bu mesajımı dikkate alsın
    Cevapla
  • VEFA 4 yıl önce Şikayet Et
    buna neden özlellikle muharip uçağı deniyor ? f16 dan söz edilirken hiç f16 muharrip uçağı ifadesini duydunuzmu,algıya dikkat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle