Resul Kurt: Bu tuzağı AK Parti’ye kim kurdu?

Değeri 5 milyon TL ve üzerinde olan konutlar için Değerli Konut Vergisi yürürlüğe girdi. Tebligatlar konut sahiplerine gitmeye başladı. 5 milyon TL’lik evi olan yıllık 15 bin TL, 10 milyon TL’lik evi olan yıllık 100 bin TL vergi verecek. Star gazetesi yazarı Resul Kurt, yeni vergiye ilişkin "Zaten zor günler geçiren gereksiz yere gayrimenkul sektörüne bir darbe daha vuruluyor" eleştirisinde bulundu

Resul Kurt: Bu tuzağı AK Parti’ye kim kurdu?
Resul Kurt: Bu tuzağı AK Parti’ye kim kurdu?
GİRİŞ 24.12.2019 20:53 GÜNCELLEME 24.12.2019 20:54
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Star gazetesi yazarı Resul Kurt bugünkü “Değerli Konut Vergisi ve itiraz yolları” başlıklı yazısında dikkat çeken satırlara imza attı.

'BİR DARBE DAHA VURULUYOR'

 

Gayrimenkul sektörüne bir darbe daha vurulduğunu kaydeden Kurt; "Özellikle gayrimenkul değerleri ekonomik gelişmelere göre değişmekle birlikte ayrıca son yıllarda bırakın artmayı, düştüğü bilinen bir gerçektir. Bu ortamda böyle bir yasal düzenleme yapılması hem gereksiz, hem hakkaniyete ve vicdanlara uymamakta ve hem de ciddi anayasaya aykırılık itirazları vardır. Bu yasa tasarısı ile 200 binin üzerinde kişi devletle mahkemelik olacağı gibi, zaten zor günler geçiren gereksiz yere gayrimenkul sektörüne bir darbe daha vuruluyor. " ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'YE BU TUZAĞI KİM KURDU?"

 

 

Yazısının devamında mülk sahipleri için itiraz yollarını anlatan Kurt, şu ifadeleri kullandı:

İdari yoldan itiraza çözüm bulunmaması durumunda , Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne karşı dava açılması gerekiyor. İhtirazi kayıtla beyan üzerine açılan davada veya tebligat veya itirazın reddi üzerine açılacak davalarda yürütmenin durdurulması talebinde bulunulmalıdır. Esasen sorulması gereken soru şu: Bu tuzağı Ak Parti’ye kim kurdu?

YORUMLAR 71
  • Gercegin Sesi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde yuzbinlerce ailenin evi yok ikincin veya daha fala evi olandan daha fazla vergi alinsinki ev fiyatlari surekli yükselmesin fakirde ev alabilsin
    Cevapla
  • eee 4 yıl önce Şikayet Et
    ee adam resmiyete evini 4.999.999 tl gösterir satacağıyla anlaşıp o fiyattan verir sonra kendi aralarında hallederler
    Cevapla
  • ismayıl 4 yıl önce Şikayet Et
    o evlerde oturanların yuzde sekseni chp li ondan bukadar ses çıkıyor..
    Cevapla
  • bi dr 4 yıl önce Şikayet Et
    yahu ne alakası var zenginden daha fazla para alınsın diyor .. 5 milyon 10 milyonluk evlerden bahsediliyor hem de bunlar sadece oturdukları 1 evi olanlara da değil deniyor.. kimi savunuyorsunuz bi düşünün bakalım.. yahu ben dr um 5 milyonluk 1 evim hiç olmayacak.. hiç te bile zenginden bu alınacak vergi az bile.. 5 milyonluk 2. bir evi olan bi kişiye 100 bin dokunur mu? zengin
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    birincisi tek ev olsada beş milyonun üstünde vergiye tâbi. diyelim hasbelkader atadan boyle bir ev kaldı. seninde gelirin aylik beşbin tl ne olacak şimdi.
    Cevapla
  • EbuSaid 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten 5 milyonluk evi olup da ak partiye oy veren üç beş bin kişi var. Gerisi bizim gibi garibanlar. Ak parti bu oy olarak işten zarar etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle