Kuveyt, Suudi Arabistan ile tarafsız bölgede petrol üretiminden ümitli

Kuveyt Petrol Bakanı Halid Ali Muhammed el-Fadıl, ülkesinin bu yıl sonunda Suudi Arabistan ile arasındaki tarafsız bölgede petrol üretiminin normale dönmesini ümit ettiğini belirtti.

Kuveyt, Suudi Arabistan ile tarafsız bölgede petrol üretiminden ümitli
Kuveyt, Suudi Arabistan ile tarafsız bölgede petrol üretiminden ümitli
GİRİŞ 22.12.2019 21:12 GÜNCELLEME 22.12.2019 21:14
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kuveyt'te düzenlenen 103. Petrol İhraç Eden Arap Ülkeleri Örgütü (OAPEC) Toplantısı sırasında basın mensuplarının Suudi Arabistan ile Kuveyt arasındaki tarafsız bölgeye ilişkin sorusu üzerine Petrol Bakanı Fadıl, bu bölgede petrol üretiminin normale dönmesini ümit ettiklerini söyledi. 

 

 

 Kuveytli Bakan toplantıda yaptığı konuşmada, geleneksel enerji kaynaklarının küresel ilginin odağı olmaya devam edeceğini belirtti. 

OPEC'in tahminlerine göre, geleneksel enerji kaynaklarının 2035 yılına kadar küresel enerjinin yaklaşık yüzde 75'ini oluşturacağını ifade eden Fadıl, önümüzdeki dönemde petrol piyasasında istikrarı sağlamak için ortak çabaların sürdürülmesinin önemine vurgu yaptı.

 

 

Suudi Arabistan ile Kuveyt arasındaki tarafsız bölge olan Hafci ve Vafra petrol sahalarının günde 500-600 bin varil petrol üretimi kapasitesi bulunuyor. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi iki ülke, çevresel sebepler nedeniyle ekim 2014'te Hafci'yi, bazı engeller nedeniyle de mayıs 2015'te Vefra'yı kapatmıştı.  

YORUMLAR 3
  • Allah’ın KULU 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbime Öyle Dualar Ediyorum ki; Ya Rabbi! Sen Her Şeyi En İyi Bilensin... N’olur Ya Rab! Bu Zalimlerin Ellerinden Al Petrolü... Müslümanlara Zulmedenlerle Birlikte Hareket Ediyorlar Ya Rabbi, Akan Kan ve Gözyaşının En Büyük Müsebbibi Bu Zalimlerdir... Allah’ım Yalnızca Sana İbadet Eder Yalnız Sana Dua Ederiz Sen Dualarımızı Kabul Et Allah’ım Amin...
    Cevapla
  • Ali karakoc 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin kardeşim bu zalimlikleri yapanın yanında yer alanlar kahru perişan olsunlar allahın gazabı üzerlerine olsun
    Cevapla
  • Amin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ammiiiiiiinnn inşaaaallll
    Cevapla