Yörsan'a kayyum atandı

Balıkesir Karesi ve Altıeylül ilçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek'in Yörsan'a kayyum olarak atandığı bildirildi.

Yörsan'a kayyum atandı
Yörsan'a kayyum atandı
GİRİŞ 21.12.2019 11:06 GÜNCELLEME 21.12.2019 11:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Balıkesir Karesi ve Altıeylül ilçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek'in Yörsan'a kayyum olarak atandığı bildirildi.

 

 

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Yörsan'ın iflas kararının beklendiği bir dönemde dilekçe sunulması üzerine mahkeme heyetince iflas erteleme kararının verildiği ve Şimşek'in bu şirkete kayyum atandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

 

"Yörsan'ın mahkemeden iflas istemesinin, üreticilerin, süt tedarikçisi firmaların ve işçilerin mağduriyet yaşayacak olması üzerine, Şimşek'in iflas sürecinin her kesimi zor durumda bırakacağını göz önüne alarak mahkemeye sunduğu raporlar, erteleme kararının alınmasında etkili olmuştur. Şimşek, üretici temsilcisi birliklerinin talebi doğrultusunda da mahkeme başkanı tarafından kayyum olarak atanmıştır."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şimşek, konkordato verildiği günden itibaren üretici temsilcisi olarak süreci yakından takip ettiklerini ifade etti.

Üreticilerin yüksek miktarda alacaklarının bulunduğunu aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizin ve süt tedarikinde bulunanların mağdur olmaması için buradayız. Biz işin içinden gelen, sütü bilen insanlarız. Mahkeme heyetine hukukçularımız tarafından sunulan dilekçede şunlar yer alıyor; Yörsan fabrikasının faaliyete geçmesi için gereken ham maddeyi karşılayabiliriz. Fakat yürütülen mali sürecin şeffaf bir yönetim anlayışıyla, bu işin paydaşları her kesimin sürece dahil edilmesi gerekir. Bu koşullar sağlanırsa biz süt birlikleri olarak, bu değerin kaybolmaması için zaten taşın altında olan elimiz yerine tüm gövdemizi koymaya dün olduğu gibi bugünde hazırız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu firmalari banka faizleri bitirdi mevduat 12 puan düştü ama ihtiyaç kredilerinde milletin Annasini ağlatilar devlet diyor az mevduat öde ama çekenide mahf et gibisine sistem oldu alma haram dir ödersen helal dir .nasil bir zihniyet 100 bin aliyorsun 150 bin ödüyorsun neyi düşürdü bu merkez bankasi onu anlamadim
    Cevapla
  • okcu 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet nasil kar edilir cumle aleme gosterecektir
    Cevapla
  • Muharrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Süt 1.75 aliş markette 5 lira nerden battında zarar ettin sütü 1.75 e satan batmıyoda 5 e satan batıyo hayret
    Cevapla
  • Lodos 4 yıl önce Şikayet Et
    1.75 süt varsa ben de alim
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Beceriksizler ondan batıyorlar yerden yetirirsen olaçağız bu.... Sen sütü 1 liraya al 5 e sat karıda ye villa al müdüre yetir sonra öyle oldu böyle oldu... Fabrikayı bana versinler uçururum o fabrikayı Kayyum ne yapacak ki hiç satacak fabrikayı o kadsr
    Cevapla
  • FATİH 4 yıl önce Şikayet Et
    Batması gayet normal piyasaya sadece 3zincir market hakim ve bu marketler sınırlı sayıda ürün satıyo bu marketler sadece kendi ürünlerini sattığı için sadece küçük esnaf değil bunlara mal tedarik eden yüzlerce firma battı ve batacak
    Cevapla
  • Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyi bir analiz katiliyorum sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle