Son dakika: 20 bin personel alımı için başvuru tarihleri belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika haberine göre 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağını açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin öğretmen ataması başvuru tarihleri 6-10 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak.

Son dakika: 20 bin personel alımı için başvuru tarihleri belli oldu
Son dakika: 20 bin personel alımı için başvuru tarihleri belli oldu
GİRİŞ 20.12.2019 17:13 GÜNCELLEME 20.12.2019 17:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımlarının yapılacağı tarihi açıklayarak merakla bekleyen vatandaşlara müjdeyi verdi. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için tarih belli oldu. 

2020 öğretmen atamaları için başvuru tarihi Ocak ayında gerçekleşecek. Sözlü sınavlar 5-22 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınav sonuçları ise 25 Şubat'ta, atama sonuçları da 18 Mart'ta açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında sözleşmeli öğretmen atamak üzere başvuru alınacaktır. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE BAŞVURU DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),

Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak

Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak

Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

2018 veya 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak

Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak

657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak atanan; ancak ataması iptal edilenler ile sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

 

Başvuruda İstenecek Belgeler

Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği ya da e-devlet üzerinden aldıkları diploma belgesi,

Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,

Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji; sosyoloji bölümü mezunlarından 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.) istenecektir.

Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Canan 4 yıl önce Şikayet Et
    Engelli öğretmenleri unutmayın.
    Cevapla
  • Abdülhamid Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Memur alımı durdurulsun ,kulağa hoş geliyor ama maaşlar zamlarla ödenecek
    Cevapla
  • RecepMersinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen olmak ne kolay ! Anlatım bozuklukları öğretmen ile başlıyor. Bu konuda eğitim öğretMENlere ve öğretWOMENler'e verilmeli. İnsanı eğitim ile hayata hazırlayan eğitimciler, çocuklar da geleceğin bireyleri, bilmek güzel, bilgiyi paylaşmak aktarabilmek daha da güzel. Yapamıyorum diyen duymadım ! Öğretmen olmak istiyorum diyen çok fazla ! Duydum.
    Cevapla
  • İrecep 4 yıl önce Şikayet Et
    Pazartesi günü ilk işim, sizin yaptığınız yorumu tahtaya yazmak olacak. İlkokul 3. sınıf öğrencileri için düzeltilmesi zor bir metin ama ben başaracaklarına inanıyorum. Kitap okumayan kişilerin kendi dillerini kullanmakta ne kadar çok zorluk çektiği hakkında çocuklarla sohbet etme fırsatı verdiğiniz için öğrencilerim adına da şimdiden teşekkür ederim.
    Cevapla
  • Arslan 4 yıl önce Şikayet Et
    fenciyim puanım 64.5 babam diyor başvuru yap çok alım var bide bunlarla uğraşıyoruz canımız sıkılıyor acil velilere atama eğitimi verilsin:)
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde ülkede kriz var diyor bu cehape zihniyeti. 20 bin atama olacakmış daha ne olsun. Bu ogretmenlerinde ogretmen adaylarininda gözü bir türlü doymuyor:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle