Türkiye ve 3 ülkeden ortak dolar hamlesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 20 Müslüman ülkenin temsil edildiği Malezya'daki zirvede, dolar yerine yerel parayla ticaret yapılmasını teklif ederken Türkiye, Çin, Rusya ve Brezilya arasında alternatif bir ödeme yöntemi için çalışmaların sürdüğünü belirtti

Türkiye ve 3 ülkeden ortak dolar hamlesi!
Türkiye ve 3 ülkeden ortak dolar hamlesi!
GİRİŞ 19.12.2019 12:20 GÜNCELLEME 19.12.2019 12:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuala Lumpur'da yaptığı ve televizyondan yayınlanan konuşmasında, "Kendi ödeme sistemlerimizin olmayışı finans piyasalarımızı şoklara ve manipülasyonlara karşı kırılgan hale getiriyor. Bunu engellemek amacıyla Rusya, Çin, Brezilya gibi ülkelerle alternatif ödeme sistemleri geliştirmeye çalışıyoruz" dedi ve şöyle konuştu:

 

"Ticaret savaşlarının konuşulduğu bir dönemde milli paralarla ticaret meselesi aciliyet kazanmıştır. Şimdiye kadar oldukça iyi sonuçlar aldığımız bu konuda sizlerle beraber çalışmaya hazırız."

YORUMLAR 2
  • BAŞKURT 4 yıl önce Şikayet Et
    bulunur bir tura para sistemi altın bazında mülk miktarında .
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    öyle diyoruz ama merkez bankası dolar dolu, başka rezerv para kullanalım o zaman. kasamızda o para olduktan sonra istediğimiz kadar başka paralarla ticaret yapalım hiçbirşey düzelmez.
    Cevapla