Başarılı Tekstilciden Gençlere Tavsiyeler

Merter Sanayici ve İş adamları Derneği Başkan Yardımcısı ve Tekstilci Ömer Kara, hazır giyim sektörüne giriş serüvenini ve başarısının sırrını Esenlerli öğrencilerle paylaştı.

Başarılı Tekstilciden Gençlere Tavsiyeler
Başarılı Tekstilciden Gençlere Tavsiyeler
GİRİŞ 18.12.2019 19:25 GÜNCELLEME 18.12.2019 19:25

Esenler Belediyesi'nin Esenler Tekstil Atölyeleri İyileştirme Projesi (ESTEKS) kapsamında tekstil sektöründen önemli isimler tecrübelerini tekstil sektöründe çalışanlarla, bu sektörde çalışmak isteyenlerle ve öğrencilerle paylaşıyorlar. Esenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen seminerde, sıfırdan gelip Türkiye'nin öncü tekstil firmalarından, dünyada dört ülkeye ihracat yapan, bin kişiye istihdam sağlayan kot firmasının sahibi olan Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı ve Tekstilci Ömer Kara, hazır giyim sektörüne giriş serüvenini ve başarısının sırrını, Esenlerli öğrencilere anlattı.

İNAN, UMUT ET, HAYAL ET

Kara, öğrencilere "Gıda ve giyim sektörü asla ölmeyecek sektörler. Sektöre girerken paramız yoktu. Çabaladım, inandım, hayal ve umut ederek başardım. Hiçbir zaman umutsuzluğa düşüp vazgeçmedim. Önemli olan çok para kazanmak değil. Önemli olan ne iş yapıyorsanız o işte başarılı olmak, örnek olmak, tecrübelerini aktarmak ve ilham olmak. İnanan, umut eden ve hayal eden bireyler olduğunuz müddetçe başarıyı yakalayacaksınız" tavsiyelerinde bulundu.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Seminerde gençlerle bir araya gelen Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökçebaş, Esenlerli gençlerin her konuda gelişimleri için kendilerinin yanında olduklarını belirterek, "Esenler Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız. Gelişiminiz için sizden gelecek taleplere her zaman açığız. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Mesleğin, sosyo-ekonomik durumun önemi yok. Hayallerinize ulaşmak için gerekli tek unsur, çalışmak" diye konuştu.