Yabancı borsalardan ‘Damat’a teklif

Türk hazırgiyim sektöründe faaliyet gösteren Orka Holding, yurtdışından ‘halka arz’ teklifleri alıyor. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Almanya başta olmak üzere teklifler alıyoruz. New York’ta, Londra’da gong çalmak, bizim için önemli” dedi

Yabancı borsalardan ‘Damat’a teklif
Yabancı borsalardan ‘Damat’a teklif
GİRİŞ 18.12.2019 09:17 GÜNCELLEME 18.12.2019 09:17

Damat, Tween ve D’S markalarının çatı kuruluşu Orka Holding’e, yabancı borsalar teklifler geliyor. Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, halka açılma konusunda Alman borsası başta olmak üzere yurt dışı borsalardan çok teklif aldıklarını belirterek, “Global arenadaki mevcut değerimizin karşılığını alabilecek bir ortamda olmak isteriz. New York’ta, Londra’da gong çalmak bizim için önemli. Halka arzı Türkiye’de, yurt dışında ya da eş zamanlı düşünebiliriz ama 2022’den önce olmaz” dedi. 

80 MİLYON TL YATIRIM 

2022 yılının kendileri için bir hedef olduğunu söyleyen Orakçıoğlu “Sürekli olarak yaptığımız bir yatırım var. Bu nedenle de geri dönüşüyle ilgili süreci bekliyoruz. Halka açılma düşündüğümüz bir konu” dedi. Satın alma ve ortaklıklar konusunda ilginç gelişmeler olabildiğini belirterek, sıcak baktıklarını, fırsatları değerlendirdiklerini ifade etti.Süleyman Orakçıoğlu, pazar çeşitlendirmenin kendileri için öneminden bahsederek, gelecek yıl için yurt dışında açacakları 30 mağaza noktasının şimdiden netleştiğini, bu sayının 50’ye çıkacağını düşündüğünü bildirdi. Orakçıoğlu “Bu yılı yurt dışında 200’ün üzerinde mağazayla tamamlayacağız. Toplamda 410-420 mağazaya ulaştık. Şu anda markalı ihracatta kendi segmentimizde lideriz. Geçmişte herhangi bir ülkede mağaza açmayı başarı sayardık ancak artık o ülkeye yatırım yapmadan önce orada pazar liderliğini ya da ilk 3’te yer almayı hedefliyoruz. Bunu yapamayacaksak pazara girmiyoruz. Gelecek yıl bizim yapacağımız yatırımlar 50 milyon lirayı bulur. Bu rakama yurt dışı mağazalarımızın yapacağı yatırımları da katarsak 80 milyon liraya dayanır. Bu yatırımlarla birlikte istihdama katkımız ise minimum 300 kişi olacak.”    

RAKİPLER YORULDU 

Orka Holding Yonetim Kurulu Eş Başkanı Halidun Orakçıoğlu ise son zamanlarda sektörde erkek giyimle ilgili bazı söylemler olduğuna değinerek, bunlara katılmadıklarını, global rekabetin içinde ışık hızında hareket ettiklerini söyledi.  Başta İtalyan markalar olmak üzere rakiplerinin yorulduğunu belirten Orakçıoğlu, “Dünyanın bize ihtiyacı var. Şu anda çok hızlı bir şekilde yol alıyoruz, rakiplerimizin boşlukları dolduruyoruz, onlar yoruldu” dedi.

MİLLİ TAKIM'A ÖZEL KOLEKSİYON GELİYOR

Türk Milli Takımı’nın da çok önemli bir destekçisi olduklarını vurgulayan Orakçıoğlu, “A Milli Takımımız EURO 2020’ye, özellikle Roma Olimpiyat Stadı’nda İtalya ile karşı karşıya geleceği şampiyonanın açılış maçına en iyi şekilde hazırlanıyor. Biz de onlara tüm dünyanın konuşacağı bir koleksiyon yapacağız. Nasıl ki İtalya’nın en önemli markası İtalyan milli takımına, Almanya’nın en önemli markası Alman milli takımına sponsor, bir Türk markası olarak Türk Milli Takımı’na da biz sponsoruz ve onları dünyada herkesin konuşacağı güzel bir koleksiyonla Roma’ya göndermek için hazırlıklar yapıyoruz. Çünkü biz orada hem marka, hem ülke imajı, hem de takım olarak podyuma çıkacağız. Birkaç seçenek olmak üzere ekibimiz çok önemli çalışmalar yapıyor. Bu bizim için çok önemli. Çok konuşulacak. Şu anda tüm odağımızda Milli Takımımız var.”