Dünyanın en güçlü ülkeleri açıklandı! Türkiye'nin sırası değişti

U.S. News gazetesi, dünyanın nüfus ve ekonomi bakımından en güçlü ülkelerini sıraladı. Türkiye, söz konusu listede 2 sıra gerileyerek 16. sırada yer aldı.

Dünyanın en güçlü ülkeleri açıklandı! Türkiye'nin sırası değişti
Dünyanın en güçlü ülkeleri açıklandı! Türkiye'nin sırası değişti
GİRİŞ 17.12.2019 05:56 GÜNCELLEME 17.12.2019 06:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gayrisafi yurt içi hasıla (GSYİH) verileri, nüfus, kişi başı GSYİH gibi kriterler dikkate alınarak hazırlanan liste U.S. News gazetesinde yayınlandı.

 

 

İLK ÜÇ SIRA DEĞİŞMEDİ

80 ülkenin değerlendirmeye tabi tutulduğu listenin başını ABD çekti. Rusya 2. olurken, onu Çin takip etti. Listenin ilk üç sırasının geçen yılla aynı olduğu görüldü.

 

 

İlk 10'da yer alan diğer ülkeler sırasıyla Almanya, İngiltere, Fransa, Japonya, İsrail, Suudi Arabistan ve Güney Kore oldu. Güney Kore dışındaki ülkeler geçen seneki yerlerini korurken, 2018 listesinde 10. sırada bulunan Birleşik Arap Emirlikleri yerini Güney Kore'ye kaptırdı ve 11. sıraya geriledi.

Geçen yıl 14. sırada bulunan Türkiye ise 2 basamak gerileyerek 16. oldu.

Listenin son 5 sırasında Litvanya, Slovakya, Slovenya, Letonya ve Estonya yer aldı.

Gazetecilerin görüşlerine göre dünyanın en güçlü ülkeleri, haber başlıklarını her zaman domine ediyor, siyasi arenada büyük bir nüfuza sahip ve küresel ekonomik modellerin oluşturulmasında ana role sahip.

YORUMLAR 11
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Itten it dogar kurttan kurt bizim dedelerimiz kim bi sorun çanakkale nin torunlariyiz dünyayla savasanlarin soyundaniz gizli silahimiz iman gerekirse taşlarla tanklara kafa tutanlardaniz
    Cevapla
  • vanlı kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    hep gözümüzü boyadı bu kefereler eskiden ordumuz hiç birsey üretmiyince çok güçlü ama üretip söz sahibi olunca düşürüyorlar kafirin bizans oyunu iste hersey açık anlatmaya gerek yok
    Cevapla
  • Anil2 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar politic. Sudiller yada Birlesik arap nerde gucluler ya??? senelerdir bir grup Husi ile bas edemiyorlar. Ortadogida Turkiye var Iran var gerisi bos .
    Cevapla
  • tokatlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hazmedemezler en güçlü ülke Türkıyedir.bu kadar saldırıya karşı kim durabilmiş.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü olduğunu iddia edenler hangi doğal felakete karşı durabildiniz. Kendini yenilmez zanneden kişi gözle göremediğin mikrop seni makavt etmiyor mu. MUTLAK GÜÇ ALLAH SUBHANEHU VE TEALA NIN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle