Bem-Bir-Sen’den “Sözleşmeli Personele Kadro” Mektubu

Sözleşmeli personele kadro verilmesine ilişkin ziyaretler ve çalışmalar gerçekleştiren Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) sözleşmeli personele kadro talebini içeren mektubu 16 Bakan ve 524 Milletvekiline iletti.

Bem-Bir-Sen’den “Sözleşmeli Personele Kadro” Mektubu
Bem-Bir-Sen’den “Sözleşmeli Personele Kadro” Mektubu
GİRİŞ 13.12.2019 12:07 GÜNCELLEME 13.12.2019 12:07

Gönderilen mektupların ardından bir açıklamada bulunan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu, sözleşmeli personele acil olarak kadro verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Artık deniz bitmiştir! 31 Aralık 2019’dan önce kadro verilmeli ve sözleşmeli personel ve aileleri bu krizden çıkarılıp rahat bir nefes almalıdırlar. Emeğin ve emekçinin sesini, talebini ve sorununu dile getirmeye devam edeceğiz." dedi.

2011 ve 2013 yıllarında yaklaşık 300 bin sözleşmeli personele kadro verildiğini hatırlatan Genel Başkan Uslu, yaklaşık 6 yılı aşkın bir süredir sözleşmeli personelin kadro konusunda bekleyişinin sürdüğünü dile getirdi.

31 Mart seçimlerinin ardından sözleşmeli personelin mağduriyetinin arttığını dile getiren Uslu, "Altı yılı aşkın bir süredir çalışan sözleşmeli personellerin iş akitlerinin fesih edilmeye başlandığı haberleri geliyor. Bu mağduriyet göz önüne alınarak 31 Mart 2019 tarihinin milat olması ve haksız yere işini kaybeden sözleşmeli personellerin işlerine iade edilmesi gerekmektedir. Sözleşmeli personelin kadroya alınması bütçeye hiçbir ek yük getirmediği gibi, yüzde 25 oranında tasarrufta sağlamaktadır. Sözleşmeli personel istihdamı bir an önce son bulmalıdır. 31 Mart seçimlerinden sonra yaşanan kriz ve kıyım emekçiye tekrar yaşatılmamalıdır. Kamu ve yerel yönetimlerdeki sözleşmeli personele kadro verilerek bu istihdam şekli rafa kaldırılmalıdır. Geleceği belli olmayan istihdam şekilleri kişiyi, çocuklarını ve ailelerini huzursuz ederek büyük travmalara neden olmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli personele kadro talebine ilişkin çözüm mercilerine sorunları ilettiğini ve geride bıraktığımız 5.Dönem Toplu Sözleşme sürecinde bu sorunu dile getirdiklerini ifade eden Uslu, "2018 Ekim ayından itibaren bu krizi çözmek için Bem-Bir-Sen olarak tüm muhatapları ile görüştük. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin talebimizi içeren mektubu yetkililere ulaştırdık. Bugün de bu sorunun çözülmesi adına 16 Bakanımıza ve 524 Milletvekilimize sözleşmeli personele kadro talebimizi içeren mektubumuzu bu mektubu ilettik.” diye konuştu.

“Artık deniz bitmiştir!” diyen Uslu, “31 Aralık 2019’dan önce kadro verilmeli ve Sözleşmeli Personel ve Aileleri bu krizden çıkarılıp rahat bir nefes almalıdırlar. Emeğin ve emekçinin sesini, talebini ve sorununu dile getirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL