Tarihin en büyük sendikasyonuna imza attılar

Uluslararası piyasalardan 1.1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi sağlayan Denizbank, tarihinin en büyük sendikasyonuna imza attı

Tarihin en büyük sendikasyonuna imza attılar
Tarihin en büyük sendikasyonuna imza attılar
GİRİŞ 13.12.2019 09:13 GÜNCELLEME 13.12.2019 09:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Denizbank, uluslararası piyasalardan 1.1 milyar dolar ile tarihinin rekor seviyedeki sendikasyon kredisini sağladı. 2019'da bir Türk bankası tarafından sağlanan en büyük taze finansman olma özelliğini taşıyan kredi, vadesinin iki yıla kadar uzamasıyla ülkemize olan güveni de pekiştirdi.

22 ülkeden 45 bankanın iştiraki ile yılın geniş katılımlı sendikasyonlarından biri olan işlem, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) uluslararası bankalar konsorsiyumu ile birlikte iki yıl vadeli dilimde, Türkiye'de katıldığı ilk sendikasyon olması nedeniyle de önem taşıyor. İşlem, yılın ikinci yarısındaki en yüksek katılımcı sayısına sahip sendikasyon olarak kayıtlara geçti. Kredinin, turizm ve gemicilik de dahil banka müşterilerinin dış ticaret işlemlerinin finansmanında kullanılması planlanıyor.

EBRD tarafından sağlanan kısmı ise Türkiye'nin kırsal kesimindeki üreticilerin tarımsal faaliyetlerinin desteklenmesi için kullanılacak. Önceki gece düzenlenen toplantıda konuşan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Türkiye ekonomisine taze kaynak sağlanması bakımından büyük önem arz eden bu hamle, gerek iki yıla varan uzun geri ödeme süresi gerek EBRD'nin uluslararası bankalar konsorsiyumu eşliğinde girdiği ilk işlem olması yönleriyle de çok değerli. Ekonomimizdeki yeniden dengelenme sürecinde son dönemde oluşan pozitif gelişmeler sonucunda işleme planladığımızın iki katına yakın talep geldi. Bu tutarın 2019'da ülkemize giren en büyük miktardaki taze kaynak olması da bizi ayrıca gururlandırdı" dedi.

YORUMLAR 2
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizin en büyük açığı teknoloji ve üretim açığı, buraları çözmek için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet garantili uzun vadeli uluslararası kredilerin önünü açmamız gerekli, bu krediler de tamamen teknoloji, ar-ge ve üretim odaklı olmalı, 5-10 yılda üretime, argeye ve teknojiye bu kredilerle yapabileceğimiz 400-500 milyar dolarlık yatırım sıkıntılarımızı büyük ölçüde çözer. Bizim hane halkı borçluluk oranları halen dahi gelişmiş ülkelerin çok gerisinde, bu sayede çok kısa zamanda çok iyi bir yol kattetmiş oluruz.
    Cevapla