İSPARK ücretlerine zam! İşte yeni fiyatlar...

İBB yönetimi Avrupa ve Anadolu yakaları için ayrı ayrı zam kararları aldı. Meclis toplantısında İBB hizmetlerinin 2020 yılı ücret tarifeleri de belirlendi. Yeni tarifelere yüzde 15’e varan oranlarda zam yapıldı.

İSPARK ücretlerine zam! İşte yeni fiyatlar...
İSPARK ücretlerine zam! İşte yeni fiyatlar...
GİRİŞ 13.12.2019 10:00 GÜNCELLEME 13.12.2019 10:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Meclis toplantısında İBB hizmetlerinin 2020 yılı ücret tarifeleri de belirlendi. 2020 yılı tarifeleri TÜİK tarafından açıklanan TÜFE verilerine göre hazırlandı. Yeni tarifelere yüzde 15'e varan oranlarda zam yapıldı. Büyük İstanbul Otogarı'nda taksicilerin aylık abonman ücreti 500 liradan 600 liraya çıkarıldı.

 

 

İSPARK, HAL VE DARÜLACEZE ÜCRETLERİNE ZAM

1.Bölge olarak belirlenen ilçelerde kapalı otopark ücretleri 0-1 saat için 11 liradan 12.5 liraya, 2. Bölgede 8 liradan 9 liraya, açık otoparklarda 1 bölgede saat ücretleri 8 liradan 9 liraya 2. bölgede 11 liradan 13 liraya, yol kenarı otoparkları 1 bölgede 12 liradan 14 liraya, 2. Bölgede 8 liradan 9 liraya çıkarıldı. Hal giriş fiyatlarında ise TIR'lar için 1 saatlik 14 lira olan ücret 16 liraya, otomobiller 8 liradan 9 liraya, kamyon ve otobüsler için ise 10 liradan 11,5 liraya çıkarıldı. Kayışdağı Darülaceze Tesisleri'nde ise en düşük aylık bakım ücreti 925 liradan bin 20 liraya çıkarıldı. Yeni fiyat tarifeleri 01 Ocak 2020'den sonra uygulanmaya başlayacak. 

 

 

KİŞİSEL VERİLEN KORUNMASI TARTIŞMASI

Toplantıda AK Parti ile CHP grupları arasında kişisel verilerin güvenliği tartışması yaşandı. İBB ile iştirakler arasında yapılması istenen veri paylaşımına AK Parti grubu tepki gösterdi.

"KANUNA AYKIRIDIR"

Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammed Kaynar “İSKİ'de abone olmuş isem bazı verileri almış ise paylaşmaması gerekir. Hepsi İBB nezdinde bütün kurumlardan toplanıp bu veriler ne yapılacak. Bu verilerin paylaşılması ve bir yerde toplanması kanuna aykırıdır" diye konuştu. Hukuk Komisyonunun CHP'li üyesi Ülkü Sakalar ise “Burada bahsedilen verilerin ifşa edilmesi değil. Protokoller BELBİM ve İBB, İSPARK ile İBB, İGDAŞ ile İBB arasında. Sadece verilen hizmetin gereği için gerektiği kadar kullanılmak üzere" yanıtını verdi. Yapılan konuşmaların ardından komisyonlardan gelen rapor AK Parti grubu tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na sorulmak üzere Bilgi İşlem Müdürlüğü'ne geri gönderildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    reis bekletme artık reis. gerekeni yap reis... seçim den bıktık reis... bu işe artık bir dur de. biliyoruz neden bekledigini neden müdahale etmedigini. yılanın başını küçükken ezmezsen yarın elinde tutamayacaksın reis....
    Cevapla
  • Tuncay 4 yıl önce Şikayet Et
    herşey ne güzel oluyor!!!
    Cevapla
  • ahmet dmr 4 yıl önce Şikayet Et
    Alnı secdeli eli chp li kardeşlerimize hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Yabgu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyası için Türkiye'nin dört bir yanından adama para gönderdiler. Acaba bu paraları gönderenler ve Ekrem'e oy verenler az da olsa vicdan azabı çekiyorlar mıdır? İstanbul halkının bedduasını almayı, Ekrem'e para göndererek başaran yurdum insanını tebrik ediyorum :D Allah akıl ve fikir versin.
    Cevapla
  • s.e. 4 yıl önce Şikayet Et
    belediye seçimlerinde ispark nasıl bu kadar az kar ediyor? bu isparkın maliyeti ne ki? diyenler şimdi zam yapıyor. bir kere değil iki kere. ve bunu sözde aydın okumuş kesim ise destek veriyor. bizim muhafazakar kesimde seçimde değişiklik olsun diye Chp ye verdikleri oy için tükürdüğünü yalamamak adına hala savunma yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle