Dolarda gergin bekleyiş! İşte ilk rakamlar...

Dün TCMB'den faiz indirimi beklentisiyle 5.81'in üzerine tırmanan dolar/TL akşama doğru bu seviyenin altına geriledi. Dolar yeni güne de 5.8070 liradan başladı. Piyasaların gözü bugün Fed, yarın ise TCMB'de olacak

Dolarda gergin bekleyiş! İşte ilk rakamlar...
Dolarda gergin bekleyiş! İşte ilk rakamlar...
GİRİŞ 11.12.2019 08:11 GÜNCELLEME 11.12.2019 09:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Haftaya 5.78 seviyesinden başlayan dolar/TL dün 5.81'in üzerine çıktı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın senenin son faiz kararını verecek. Piyasa beklentisi Merkez'in 150-200 baz puanlık bir faiz indirimine gitmesi yönünde. Bu beklenti dolardaki yükselişi destekliyor. Ancak bu beklentiye rağmen dolar dün 5.81 liranın üzerinde tutunamadı. Yeni güne de 5.8070 liradan başladı.

 

 

Ancak Türkiye'de Merkez Bankası'nın kararından önce bugün gözler ABD Merkez Bankası'na (Fed) çevrilecek. Bu akşam Fed de yılın son faiz kararını açıklayacak. Fed'in bu toplantıda faize dokunması beklenmiyor. Dolayısıyla olası bir faiz artışı kurda yükselişe sebep olabilir. Fed bu yıl 3 kez faiz indirimine gitti.

Merkez bankalarının yanında ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin olası açıklamalar da piyasanın seyrinde etkili olabilir. 

 

 

YORUMLAR 7
  • Fatih Yıldız 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyin gergin bekleyişi. niye insanları tedirgin ediyorsunuz. Saçma sapan haber başlıkları atıyorsunuz para kazanalım diye.
    Cevapla
  • kızıl elma 4 yıl önce Şikayet Et
    12'ye düşürün faizleri
    Cevapla
  • Anadolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten şu anda 12
    Cevapla
  • osmanlı torunu 4 yıl önce Şikayet Et
    dolar kimde var allah aşkına bunları vekillere sormak lazım dolarınız varmı diye onlar inmesini istermi hiç
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    dolar kimde mi var. en ummadığın kesimde var: vatandaşta. bakma sen milletin para yok dediğine. olmayanlar var sözüm yok. ama hatırı sayılır sayıda da vatandaş da dolar biriktiriyor. memleketine devletine güvenmiyor. konuşmaya gelince herkes öter. ama icraatta çoğu kişi sınıfta kalıyor.
    Cevapla
  • Tüldenim lee 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne dolarda ne euro da gönlüm yanliz ayyildizda savaşmadan kazandık Akdeniz ı dünyaya yeniden hükmediyor sarı yelekliler fransa da macronu wc fırçası yaptı eym macron ne oldu sana ne oldu böyle nerde o taş fırın ekmeği bir anda oldun Ligh t erkegi
    Cevapla
  • kanka44 4 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğini düşünüyorsan TL den vazgeçme. ne alırsan TL ile Ekonomin canlanır bu vesile ile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle